Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 5 minuuttia
Aika yhteensä: 20 minuuttia
AINEKSET
500 g ruokosokeria
12 katajanmarjaa
1 sitruunan mehu
½ dl omenaviinietikkaa
500 g kiivejä
4 viipaletta tuoretta inkivääriä
Valmistus
- Sekoita sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu sekä omenaviinietikka keskenään ja kiehauta seos.
- Kuori ja lohko kiivit. Lisää kiivilohkot ja jatka keittämistä 2 min.
- Kaada seos säilöntäaineliuoksella huuhdottuun lasitölkkiin ja pane inkivääriviipaleet päälle. Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
- Kiivihilloke säilyy noin kuukauden. Jos haluat pitempään säilyvää hilloketta, käytä siihen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Liemi on sakeaa, joten sitä voi käyttää jäätelön tai jälkiruokien kastikkeena. Kiivihilloke maistuu juuston, kalan tai linnun lisukkeena.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 213 kcal
Proteiinia: 0,5 g
Rasvaa: 0,4 g