Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke

20 minuuttia
213 kcal

Lisukkeita

Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g ruokosokeria
  • 12 katajanmarjaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 500 g kiivejä
  • 4 viipaletta tuoretta inkivääriä

Valmistus

  • Sekoita sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu sekä omenaviinietikka keskenään ja kiehauta seos.

  • Kuori ja lohko kiivit. Lisää kiivilohkot ja jatka keittämistä 2 min.

  • Kaada seos säilöntäaineliuoksella huuhdottuun lasitölkkiin ja pane inkivääriviipaleet päälle. Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

  • Kiivihilloke säilyy noin kuukauden. Jos haluat pitempään säilyvää hilloketta, käytä siihen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Liemi on sakeaa, joten sitä voi käyttää jäätelön tai jälkiruokien kastikkeena. Kiivihilloke maistuu juuston, kalan tai linnun lisukkeena.