Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke

Lisukkeita

keskiviikko 11. marraskuuta 2009 teksti KUNTOPLUS

Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

500 g ruokosokeria

12 katajanmarjaa

1 sitruunan mehu

½ dl omenaviinietikkaa

500 g kiivejä

4 viipaletta tuoretta inkivääriä

Valmistus

  • Sekoita sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu sekä omenaviinietikka keskenään ja kiehauta seos.
  • Kuori ja lohko kiivit. Lisää kiivilohkot ja jatka keittämistä 2 min.
  • Kaada seos säilöntäaineliuoksella huuhdottuun lasitölkkiin ja pane inkivääriviipaleet päälle. Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
  • Kiivihilloke säilyy noin kuukauden. Jos haluat pitempään säilyvää hilloketta, käytä siihen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Liemi on sakeaa, joten sitä voi käyttää jäätelön tai jälkiruokien kastikkeena. Kiivihilloke maistuu juuston, kalan tai linnun lisukkeena.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 213 kcal

Proteiinia: 0,5 g

Rasvaa: 0,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee