Terveellisiä reseptejä Inkivääril... Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke 20 minuuttia 213 kcal Lisukkeita Teksti: KUNTOPLUS 11. marraskuuta 2009 Inkiväärillä ja katajanmarjoilla maustettu kiivihilloke Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 500 g ruokosokeria 12 katajanmarjaa 1 sitruunan mehu ½ dl omenaviinietikkaa 500 g kiivejä 4 viipaletta tuoretta inkivääriä Valmistus Sekoita sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu sekä omenaviinietikka keskenään ja kiehauta seos. Kuori ja lohko kiivit. Lisää kiivilohkot ja jatka keittämistä 2 min. Kaada seos säilöntäaineliuoksella huuhdottuun lasitölkkiin ja pane inkivääriviipaleet päälle. Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa. Kiivihilloke säilyy noin kuukauden. Jos haluat pitempään säilyvää hilloketta, käytä siihen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan. Liemi on sakeaa, joten sitä voi käyttää jäätelön tai jälkiruokien kastikkeena. Kiivihilloke maistuu juuston, kalan tai linnun lisukkeena.