Resepti: Kvinoamysli

70 minuuttia
291 kcal

Runsaasti magnesiumia ja kalsiumia sisältävä supermysli.

Tuhdisti proteiinia ja energiankulutus käyntiin heti aamusta alkaen!

Ainekset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ dl punaista kvinoaa (120 g)
  • ¾ dl vettä kvinoan keittämiseen
  • 12 g hasselpähkinöitä
  • 8 g rusinoita
  • 8 g kurpitsansiemeniä
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl kardemummaa
  • ¼ dl agavesiirappia (45 g)

Valmistus

  • Huuhdo kvinoa ja keitä sitä 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Rouhi hasselpähkinät.
  • Sekoita ne rusinoiden ja kurpitsansiementen joukkoon. Sekoita kvinoa, pähkinät, rusinat ja kurpitsansiemenet keskenään.
  • Mausta seos vaniljalla, kardemummalla ja agavesiirapilla.
  • Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja paahda 150-asteisessa uunissa 30‒40 minuuttia.
  • Sekoita mysliä usein paistamisen aikana, ettei kvinoa jää kosteaksi. Säilytä jäähtynyt mysli ilmatiiviissä tölkissä.