Hedelmämunakas
© wichman+bendtsen

Marjaisa munakas

Proteiinia valkuaisista ja vitamiineja marjoista ja hedelmistä.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016 teksti M. Kristensen

Valkuaismunakas

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 35 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

5 munaa

2 valkuaista

1 dl raejuustoa

1 tl leivinjauhetta

½ tl psylliuminkuorijauhetta (esim. Virtasalmen Viljatuotteen psyllium)

3 rkl täysjyväriisijauhoja

3 kourallinen marjoja – mustikoita, vadelmia, mansikoita

½ persikkaa

1 l kookosöljyä paistamiseen

Päälle

1 rkl agavesiirappia, tuoretta timjamia ja marjoja

Valmistus

  • Sekoita munat, valkuaiset, raejuusto, leivinjauhe, psylliuminkuorijauhe ja täysjyväriisijauho keskenään.
  • Kuumenna kookosöljy paistinpannussa ja kaada munakasmassa pannuun. Levitä päälle marjat ja paloiteltu persikka.
  • Hyydytä miedolla lämmöllä 30−40 minuuttia. Tarjoa agavesiirapin ja tuoreiden marjojen kera.

Ravintosisältö/annos (ilman päälle ripoteltuja marjoja ja siirappia)

Energiaa: 212,8 kcal

Proteiinia: 15,5 g

Rasvaa: 4,5 g

Hiilihydraattia: 8,9 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee