Ruuan avulla vahvemmat keuhkot
Väärät ruokavalinnat voivat aiheuttaa haittoja keuhkoille. Kroonisilla keuhkosairauksilla on todettu yhteys runsaaseen lihan, suolan ja hiilihydraattien syöntiin.
Väärät ruokavalinnat voivat aiheuttaa haittoja keuhkoille. Kroonisilla keuhkosairauksilla on todettu yhteys runsaaseen lihan, suolan ja hiilihydraattien syöntiin.
Mikäli vielä ei ole tullut selväksi, että päivittäin tulee syödä kuusi annosta hedelmiä tai kasviksia, nyt on syytä painaa suositus mieleen.
Tapa tuo monia terveydellisiä etuja. Runsas kasvisten ja hedelmien syönti suojaa myös keuhkoja.
Yhdysvalloissa 6000 koehenkilön tutkimuksessa todettiin, että suositeltu määrä pienentää keuhkosyövän riskiä 46 prosenttia. Syyksi mainitaan ruokien sisältämät fytoestrogeenit. Suoja on paras, kun popsitaan monia eri tyyppisiä vihanneksia ja kasviksia.
Myös toisessa, yli 50 000 koehenkilöä käsittäneessä tutkimuksessa tehtiin keuhkoihin liittyvä mielenkiintoinen havainto. Sen mukaan hedelmät ja kasvikset ehkäisevät keuhkosairauksia, joihin liittyy yskää ja sitkeää limaa.
6 annosta hedelmiä tai kasviksia päivässä vastaa noin 600 grammaa. Määrän voi syödä tuoreena, pakastettuna, kuivattuna tai säilykkeenä. Antimet voi nauttia sellaisenaan tai osana ateriaa.