Syö kuin japanilaiset – se voi pidentää ikää

Nainen näyttää sushipalaa

Japanilainen ruokavalio voi pidentää ikää.

© Istock

Jälleen yksi hyvä syy syödä enemmän kalaa: uuden tutkimuksen mukaan perinteinen runsaasti kalaa sisältävä japanilainen ruokavalio voi auttaa elämään pidempään.

Tokiolaisen National Center for Global Health and Medicine -tutkimuslaitoksen uudessa tutkimuksessa kävi ilmi, että 15 vuoden tutkimusjakson aikana perinteistä japanilaista ruokavaliota noudattaneilla kuolleisuus laski 15 prosenttia. Tutkimukseen kerättiin tietoa 36 000 miehestä ja 42 000 naisesta.

  • Tulokset ovat yhteneväisiä aiempien tutkimusten kanssa ja osoittavat, että tällainen ruokavalio, johon kuuluu muun muassa runsaasti kalaa, voi vähentää kaakkoisaasialaisilla riskiä kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, tutkijat kertoivat Lifescience.comille.

Jälkiruuat vähemmälle

Toinen syy japanilaisten pidempään ikään juontuu ravitsemusasiantuntija Sachiko Kuramoton mukaan tiettyjen länsimaissa suosittujen ruokien rajoitetusta saannista.

  • Leivällä ei ole erityisen suuri menekki Japanissa eikä myöskään jälkiruuilla, makeisilla tai leivonnaisilla. Japanilaiset eivät myöskään koskaan ahmi esimerkiksi kahta omenaa kerrallaan vaan tyytyvät ennemminkin pariin palaseen. Ruokiin ei myöskään juurikaan lisätä kastikkeita tai voita.

Sachiko Kuramoton mukaan japanilaiset lisäksi keskittyvät ruoka-aikana – eli kolmesti päivässä – vain syömiseen ja makunautintoihin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background