Mitä Eurolehti-tunnus tarkoittaa?

Valkoisia tähtiä vihreällä pohjalla, kyllähän tämä on nähty ruokakaupassa moneen kertaan – mutta mitä Eurolehti-tunnus oikeasti kertoo elintarvikkeen alkuperästä?

Eurolehti-tunnus

EUROLEHTI-TUNNUS – MIKÄ SE ON? EU:n Eurolehti-tunnusta ei käytetä esimerkiksi kalastamalla ja metsästämällä saaduissa tuotteissa eikä viineissä.

Eurolehti-tunnus on luomutuotteiden pakollinen merkki EU:ssa, ja sitä on käytettävä aina, kun luomutuote on valmistettu ja pakattu valmiiksi EU-maassa. Tunnuksen käyttö on vapaaehtoista muiden luomutuotteiden ja EU:n ulkopuolelta tuotujen luomutuotteiden osalta. Eurolehti-tunnusta voivat käyttää vain viralliseen luomuvalvontaan kuuluvat tuottajat. Merkin yhteydessä on myös aina kuluttajalle tietoa siitä, missä tuotteen maataloudesta peräisin olevat ainesosat on tuotettu. Merkki takaa, että vähintään 95 prosenttia tuotteessa olevista maataloustuotteista on alkuperältään luomua.

3 luomumerkkiä

Leppäkerttu-merkin myöntää Luomuliitto, Demeter-merkin Biodynaaminen yhdistys, ja Aurinkomerkki kertoo tuotteen viranomaisvalvonnasta.

  • Leppäkerttumerkki
  • Aurinkomerkki
  • Demeter-merkki

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background