Mitä Eurolehti-tunnus tarkoittaa?

Valkoisia tähtiä vihreällä pohjalla, kyllähän tämä on nähty ruokakaupassa moneen kertaan – mutta mitä Eurolehti-tunnus oikeasti kertoo elintarvikkeen alkuperästä?

Eurolehti-tunnus

EUROLEHTI-TUNNUS – MIKÄ SE ON? EU:n Eurolehti-tunnusta ei käytetä esimerkiksi kalastamalla ja metsästämällä saaduissa tuotteissa eikä viineissä.

Eurolehti-tunnus on luomutuotteiden pakollinen merkki EU:ssa, ja sitä on käytettävä aina, kun luomutuote on valmistettu ja pakattu valmiiksi EU-maassa. Tunnuksen käyttö on vapaaehtoista muiden luomutuotteiden ja EU:n ulkopuolelta tuotujen luomutuotteiden osalta. Eurolehti-tunnusta voivat käyttää vain viralliseen luomuvalvontaan kuuluvat tuottajat. Merkin yhteydessä on myös aina kuluttajalle tietoa siitä, missä tuotteen maataloudesta peräisin olevat ainesosat on tuotettu. Merkki takaa, että vähintään 95 prosenttia tuotteessa olevista maataloustuotteista on alkuperältään luomua.

3 luomumerkkiä

Leppäkerttu-merkin myöntää Luomuliitto, Demeter-merkin Biodynaaminen yhdistys, ja Aurinkomerkki kertoo tuotteen viranomaisvalvonnasta.

  • Leppäkerttumerkki
  • Aurinkomerkki
  • Demeter-merkki