Kuinka usein pitäisi syödä?

Monet syövät kunnollisen aterian vain kahdesti päivässä: lounaan ja illallisen. Jotkut taas syövät miltei koko ajan. Kumpi ryhmä syö terveellisemmin?

Pastaa haarukassa, ateria

Jos syöt päivittäin vain kaksi ateriaa, ne on syytä koostaa huolellisesti.

Sekä parin aterian että yli viisi kertaa päivässä syöminen voivat molemmat olla yhtä terveellisiä. Ei ole olemassa sääntöä siitä, miten usein pitäisi syödä. On kuitenkin helpompaa saada kaikki elimistön tarvitsemat ravintoaineet, kun syö useamman aterian päivässä.

Jos syöt vain kaksi ateriaa päivässä, molempien aterioiden tulisi olla terveellisiä, monipuolisia ja tasapainoisia, jotta saat varmasti kaikki tarvitsemasi ravintoaineet.

Jos haluaa syödä terveellisesti ja syö vain 2 kertaa päivässä, aterioista tulee väkisinkin suuria ja energiapitoisia. Sellaisista aterioista tulee niin täyteen, että olo ei ole erityisen energinen. Jos aterioiden väli on pitkä, useimpien verensokeri ehtii laskea alas ennen seuraavaa ateriaa, ja olo menee vetämättömäksi.

Useimmille on helpointa syödä terveellisesti, kun nauttii kolme varsinaista ateriaa ja 1–4 välipalaa. Jos mielesi tekee välillä pitää paastopäivä, sille ei ole mitään esteitä. Paastoaminen silloin tällöin on OK ja saattaa jopa vaikuttaa myönteisesti terveyteen.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background