C-vitamiini edistää rasvanpolttoa

Runsas C-vitamiini auttaa elimistöä polttamaan rasvaa. Näin ollen ahkera C-vitamiinin nauttija voi olla hoikempi kuin niukasti vitamiinia nauttiva.

PAINONHALLINTA

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan koehenkilöillä, joiden veressä oli vain vähän C-vitamiinia, kehon rasvamäärä ja vyötärönympärys olivat suuremmat. C-vitamiini tehostaa elimistön kykyä hyödyntää ruuasta saatava rasva energiaksi sen sijaan, että se varastoituisi rasvasoluihin.

Tutkijat määräsivät 20 ylipainoista miestä ja naista vähärasvaiselle ruokavaliolle. Puolet koehenkilöistä sai 500 milligramman c-vitamiinilisän ravinnon sisältämän 175 milligramman lisäksi. Ilman C-vitamiinilisää jääneillä rasvanpoltto oli 11 % heikompi verrokkiryhmään nähden.

Yksi syy ilmiöön on se, että C-vitamiinia tarvitaan karnitiinin muodostukseen. Karnitiini on aminohappo, joka kuljettaa rasvahappoja verisuonissa.

Rasva muuntuu energiaksi

Ruuan rasva voi joko päätyä kehon rasvasoluihin tai muuntua energiaksi karnitiinin avulla. Karnitiini on aminohappo, joka kuljettaa rasvan mitokondrion, solun voimalaitoksen, läpi, jolloin rasva muuntuu energiaksi. C-vitamiinia tarvitaan, jotta maksa ja munuaiset voivat tuottaa kylliksi karnitiinia.

Näin saat ruuasta runsaasti C-vitamiinia

Juo aamuisin lasi appelsiinimehua (80 mg) ja syö aamupalalla puolikas punaista paprikaa (100 g). Valmista iltapäivän välipalaksi pirtelö mustaviinimarjoista ja banaanista (215 mg) sekä syö aterialla salaatti tuoreesta kukkakaalista (100 mg). Nauti jälkiruuaksi tai iltapalaksi C-vitamiinipitoinen guava-hedelmä (200 mg).

LUE MYÖS: Onko C-vitamiinilisä tarpeen?

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background