Ylimääräiset pois: 10 toimivaa keinoa
Onko painonpudotus jumittunut paikoilleen? Tuntuuko, että viimeiset ylimääräiset vararavintovarastot eivät katoa millään?
Onko painonpudotus jumittunut paikoilleen? Tuntuuko, että viimeiset ylimääräiset vararavintovarastot eivät katoa millään?
Saat 10 neuvoa, jotka auttavat eteenpäin. Kun teet muutamia pieniä muutoksia elintapoihisi, voit pian nousta vaa'alle hyvillä mielin ja teettää vyöhösi uuden reiän.
1. Nauti suklaasta
Herkuista ei tarvitse luopua. Raasta hieman tummaa suklaata ja sekoita sitä grillauskastikkeeseen ja chili con carneen – ruuasta tulee täyteläistä ja sen flavonoidipitoisuus kasvaa, mikä on hyväksi veren kolesterolille ja sydämen terveydelle. Kun käytät raastettua suklaata ruoanvalmistuksessa, suklaata ei tule ahmittua.
2. Vaihda vihreään voileivissä
Käytä majoneesin tai levitteen sijasta kypsää avokadoa. Avokadossa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka auttavat pitämään veren kolesteroliarvot kurissa. Lisäksi yhdysvaltalaisen Ohion valtionyliopiston tutkimuksen mukaan fytokemikaalit voivat auttaa ehkäisemään suusyövän syntyä.
3. Käytä "oikeita" öljyjä
Womenshealthmag.comin ravitsemusasiantuntija Elena Paravantes neuvoo: "Vältä ohuimpia öljyjä salaatinkastikkeissa." Ohuissa, vaaleissa öljyissä on vähemmän syöpäriskiä mahdollisesti alentavia antioksidantteja ja vähemmän makua kuin paksummassa ja tummemmassa kylmäpuristetussa neitsytoliiviöljyssä. Mistä sitten tunnistaa terveellisen öljyn? Paravantesin mukaan ”…niissä on hedelmäinen, aavistuksen verran karvas, hieman pippurinen maku ja niistä jää vienosti poltteleva tunne kieleen."
4. Aloita ateria aina kahdella lasillisella vettä
Juo kaksi lasillista vettä ennen ateriaa. Silloin nestetasapaino pysyy kunnossa ja tunnet itsesi vähemmän nälkäiseksi. Nestetasapainosta huolehtiminen auttaa pitämään näläntunnetta pois ja pysymään vireänä.
5. Vaihda mehut ja virvoitusjuomat jääteehen
Kun vaihdat virvoitusjuomat ja mehut raikkaaseen jääteehen, saat vähemmän energiaa ja lisäksi terveellisiä antioksidantteja sydämesi suojaksi ja ihon ennenaikaista vanhenemista vastaan. Yhdysvaltain maatalousviraston tutkimuksen mukaan kupillisessa mustaa teetä on enemmän flavonoideja kuin annoksessa parsakaalia tai porkkanaa.
6. Puolet ja puolet
Lautasmalli, joka toimii niin arjessa kuin juhlissakin: puolet annoksesta kasviksia ja hedelmiä, neljännes täysjyvää sekä kuitupitoisia hitaita hiilihydraatteja ja neljännes vähärasvaista proteiinia.
7. Muista päällysten terveellisyysjärjestys
Opettele tekemään terveellisiä ja vähärasvaisia voileipiä. Valitse vähärasvaisimmat päällykset. Vähärasvaisin on ylimpänä ravaisin alimpana:
**8. Valmista parsakaalia parhaalla tavalla/strong>Näin valmistetussa parsakaalissa säilyvät sen terveelliset ravintoaineet:
Bonus: Terveelliset ravintoaineet tallessa! Keittäminen, paistaminen ja pitkään höyryttäminen verottavat kasvisten ravintoainepitoisuutta. Mikrottamiseen tarvittava nestemäärä jää parsakaaliin huuhtelemisesta.
9. Huuhdo pavut ja herneet
Vähärasvaista proteiinia ja kuitua saa palkokasveista – esikypsennetyt säilötyt kidneyt, valkopavut, kikherneet, herneet ja linssit ovat käteviä käyttää, mutta säilykkeistä saa myös runsaasti suolaa, mikä taas lisää korkean verenpaineen ja vatsasyövän riskiä. Tutkimusten mukaan suolan määrä vähenee kolmanneksella, kun huuhtoo säilykepavut.
10. Vaihda punainen liha linsseihin
Punaiset linssit sopivat erinomaisesti korvaamaan jauhelihaa esimerkiksi lasagnessa. Ruuasta tulee vähärasvaisempi, kuitupitoisempi ja antioksidanttipitoisempi.
Toimi näin: Vaihda puolet ohjeen jauhelihasta linsseihin. Linsseissä on vähärasvaisempaa proteiinia kuin lihassa ja runsaasti kuituja, minkä ansiosta lasagnesta tulee entistäkin täyttävämpää. Neutraalin makuiset punaiset linssit uppoavat niin huomaamattomasti lasagnen runsaaseen makumaailmaan, että niitä ei edes huomaa. Tämä on lupaus!**