Vedestä volyymiä ruokaan

Mitä enemmän nestettä ruuassa on, sitä vähemmän siihen mahtuu energiaa.

Vesi ei lihota. Paria ylimääräistä kiloa karistava voi päästä tavoitteeseensa lisäämällä nauttimansa ravinnon nestepitoisuutta.

Syö niin paljon kuin haluat. Täytä lautanen ääriään myöten ja laihdu. Kuulostaako epäuskottavalta ja ristiriitaiselta? Runsaasti nestettä sisältäviä elintarvikkeita ja ruokia voi syödä paljonkin ilman, että saa ylettömästi energiaa.

Ruokahalua tutkinut Barbara Rolls toteaa kirjassaan Volumetrics, että ihminen syö päivittäin jotakuinkin saman määrän ruokaa. Kiinnittämällä huomiota ruuan nestepitoisuuteen on mahdollista syödä määrällisesti yhtä paljon kuin ennenkin, mutta saada silti ravinnostaan vähemmän energiaa.

Pelkälle vesimelonilinjalle ei kuitenkaan pidä heittäytyä, vaan ruuan nestepitoisuutta kannattaa lisätä järkevästi. Mikäli syöt joka päivä saman verran kuin ennenkin, mutta saaat ravinnostasi 500 kcal vähemmän energiaa, painosi pitäisi pudota puolisen kiloa viikossa, mikäli kulutat enemmän kuin syöt.

Kun vaihdat kuivat ruoka-aineet kosteisiin, kilot suorastaan huuhtoutuvat pois.

Ruoka, joka on tilaavievää sekä lautasella että mahassa täyttää paremmin, kuin ruoka, jonka energiatiheys on suuri. Kannattaa siis vaihtaa tiivit ruoka-aineet sellaisiin, joissa on enemmän volyymiä. Veden lisäksi kalorittomia täyteaineita ovat kuidut. Kirkkaat kasviskeitot ovat erinomainen valinta.

Elintarvikkeet, joiden tilavuus on suuri ja energiatiheys pieni sisältävät pääsääntöisesti runsaasti nestettä ja ravintokuitua sekä vähemmän rasvaa ja hiilihydraatteja.