Varo jättiannoksia!

Ulkona syöminen vaarantaa vyötärönympäryksesi.

Annosten koolla on väliä. On helppo sortua syömään liikaa, kun elokuvateattereissa myydään popcorneja ämpäreittäin, donitseja saa kahdeksan kuuden hinnalla ja jättiranskanperunat maksavat melkein saman verran kuin pieni annos.

Ulkona syödessä tuntuu usein siltä, että ihmiset arvostavat vain annoksen suuruutta ja noutopöytää, josta saa syödä itsensä nikellyksiin. Tutkimusten mukaan ihmiset myös syövät enemmän ruokaa, jota eivät ole itse valmistaneet.

Painonhallinnassa tulisi kiinnittää huomiota myös määrään. Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoitti, että suuri osa laihduttajista keskittyi valitsemaan tiettyjä ruoka-aineita, mutta ei kiinnittänyt huomiota annosten kokoon. Amerikkalaiset syövät yhä useammin ulkona, tekevät pidempää työpäivää, liikkuvat vähemmän ja palkitsevat itsensä hyvällä ja runsaalla aterialla.

Suomessakin ollaan lujaa vauhtia menossa samaan suuntaan. Suurten annosten välttäminen ei kuitenkaan ole ylivoimaisen vaikeaa:

3 keinoaannosten pienentämiseksi:

  • Jaa iso annos ystävän kanssa.
  • Syö puolet ja pyydä loput mukaan.
  • Tilaa 2 pientä alkuruokaa ja jätä pääruoka väliin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background