Tuttu ruoka täyttää parhaiten

Valitse omenia, kaurahiutaleita ja muita tuttuja ruoka-aineita, joita syöt automaattisesti vähemmän kuin uusia herkkuja.

Laihduttajan kannattaa syödä tuttuja ruokia. Brittiläis-sveitsiläisen tutkimuksen mukaan ihmiset syövät 36,4 % vähemmän, jos he pitäytyvät tutuissa ruuissa. Tutkijat tarkkailivat, mitä tapahtuu, kun ihmisille tarjotaan uusia ja ennen tuntemattomia ruokia.

Moni luulee, ettei uusi ruoka täytä kunnolla, minkä vuoksi ruokaa pitää ottaa suuri annos. Kun ihmiset ovat syöneet uusia ruokia muutaman kerran, he oppivat, kuinka täyttävää ruoka todellisuudessa on.

Sen jälkeen he alkavat vaistonvaraisesti pienentää annoksia ja syödä vähemmän. Tutkijat selittävät tämän johtuvan siitä, että meille on kehityshistorian myötä muovautunut vaisto, jonka mukaan tuntematonta ruokaa pitää syödä paljon. Ajattelemme alitajuisesti, ettei ruuan ravintoarvo ole suuri, minkä vuoksi ruokaa on hyvä ottaa ylimääräinen annos, joka varmistaa riittävän kylläisyydentunteen.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background