Sara, 33 v: "En pidä sitä enää laihdutuskuurina."

Ennen: 84,2 kg. Nyt: 77,9 kg. Tulos: -6,3 kg

Sara: "En pidä sitä enää laihdutuskuurina, vaan ajattelen, että elän terveellisesti ja monipuolisesti."

Mihin olet kaikkein tyytyväisin, kun katselet itseäsi peilistä?

Vyötärööni.

Huomaatko muuten muutoksen?

Toden totta, varsinkin kun lähden lenkille. Olen pidentänyt lenkkejä kymmenestä 17 kilometriin, mihin en olisi uskonut pystyväni. Sain siitä entistäkin enemmän intoa jatkaa terveellistä elämäntapaa, ja suunnnittelen jo uusia tavoitteita, kuten puolimaratonin juoksemista vielä tänä vuonna - ja vielä viittä kiloa pois!

Mikä on ollut parasta dieetissä?

Olen kokeillut lukemattomia kuureja, mutta KUNTO PLUS -dieetti on ainoa joka vakiintui elämäntavaksi. En pidä sitä enää laihdutuskuurina, vaan ajattelen, että elän terveellisesti ja monipuolisesti.

Kuinka kaikki sujui?

Minulla oli varsinkin aluksi sudennälkä, kun tulin töistä pitkän matkan pyörällä kotiin. Muuten kaikki sujui hyvin.

Noudatitko reseptejä tarkasti vai laskitko itse kalorimäärät?

Noudatin reseptejä varsinkin aluksi. Sitten opin tekemään itsekin sopivan kokoisia annoksia, mutta olen käyttänyt KUNTO PLUS -lehden liitettä, johon on kerättty sata 250 kcal -reseptiä. Se on oiva apu kiireisenä päivänä.

Miten pärjäsit juhlissa tai muualla, missä oli paljon houkutuksia?

Se oli rankkaa, varsinkin ruuan kanssa tarjotusta viinistä kieltäytyminen. Jos minusta tuntui siltä, että herkuttelua täytyi hyvittää, niin juoksin seuraavana aamuna pitkän lenkin. Sillä tavalla saatoin maistaa hiukan jälkiruokaakin ilman omantunnontuskia.

Mikä oli kaikkein vaikeinta?

Hankalinta oli sovittaa ruuat perheen arkeen niin, ettei joka päivä tarvinnut tehdä useita eri ruokia. Korvaan vaikkapa pastan kesäkurpitsasuikaleilla silloin, kun muu perhe syö tavallista pastaa.