Paino kuriin

Aivot ovat avainasemassa painonhallinnassa! Kun käyt ajatuksen voimalla ylimääräisten kilojen kimppuun, pääset kilojesi herraksi.

Punnitse lihavuuden etuja ja haittoja

Kirjoita luettelo lihavana olemisen hyvistä ja huonoista puolista. Älä keskity haittoihin, vaan niihin etuihin, joita ylensyömisessä mielestäsi on. Onko lihavuutesi hyvä syy olla tekemättä joitakin asioita? Pääsetkö pohtimasta joitakin ongelmia ja käyttämästä niihin aikaa sen vuoksi, että kaikki tarmosi menee ruokaan ja laihdutuskuureihin? Mieti, peittävätkö lihavuuden tuomat edut alleen ongelmia, jotka voisi ratkaista jollakin toisella tavalla.

Ajattele ennenkuin syöt

Kun sinun tekee mieli syödä epäterveellisesti, pysähdy ennen kuin panet suuhusi mitään ja mieti, mitä oikeastaan kaipaat ja haluat. Oletko pitkästynyt tai surullinen? Oletko vihainen jollekulle?

Jos huomaat tällaisia tunteita, yritä antaa niille valta sen sijaan, että söisit: mene kävelylle, itke, raivoa tai soita ystävälle ja pura sydämeltäsi kaikki, mikä sinua oikeastaan painaa.

Visualisoi

Harjoittele ajattelemaan itsestäsi myönteisesti. Kuvittele itsesi eri tilanteissa niin, että selviydyt kaikesta loistavasti. Ajattele illanviettoa, jossa flirttailet ja olet suosion keskipiste. Kuvittele työhaastattelua, jossa olet itsevarma ja rohkea. Kuvittele itsesi tilaisuudessa, jossa kaikki muut kuuntelevat sinua tarkkaavaisesti ja hyväksyvät ehdotuksesi.

Ajattele juhlia, joissa kaikilla on hauskaa ja tunnelma on katossa sinun ansiostasi. Mieti itse sellaisia tilanteita, joita pelkäät tai aristelet, ja muokkaa niistä mielessäsi sellainen versio, jossa selviydyt hyvin riippumatta siitä, oletko lihava vai laiha.

Käytä asiantuntija-apua

Hakeudu psykoterapeutin tai psykologin vastaanotolle saadaksesi apua käyttäytymismalliesi korjaamisessa ja minäkäsityksesi muuttamisessa. Pyydä tarvittaessa lähete yleislääkäriltä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background