Miten pääsen eroon vatsamakkarasta?

Minulla on vatsan alaosassa heti navan alla, pullea ”makkara”. Vaikka liikun kuinka paljon, en pääse siitä eroon! Mitä teen väärin, kun se ei häviä?

VASTAUS:

Kun haluaa eroon vatsaonteloon sisäelinten ympärille kertyneestä terveydelle haitallisesta ylimääräisestä' rasvasta, on vähennettävä sokerin määrää ruokavaliossa ja minimoitava alkoholin käyttö ja päästävä eroon stressistä.

Alavatsan ”makkara” on kuitenkin osa elimistön vararavintovarastoa, ja siksi siitä on erityisen hankala päästä eroon. Vatsarutistukset eivät pure siihen, koska vatsaontelon rasva on energiankulutuksen kannalta erillään lihaksista. Liikunta saattaa kuluttaa ensisijaisesti helpompia rasvavarastoja, kuten kasvojen ja rintojen rasvaa ja vatsamakkara säästyy todella pahan päivän varalle.

Kun kehon rasvaprosentti laskee, silloin elimistö käyttää lopulta myös ”vatsamakkaran”.

Lisäksi, kun vahvistaa syviä vatsalihaksia, jotka pitävät vatsaontelon napakkana, koko vatsan alue kiinteytyy, ja ”makkara” muuttuu vähemmän näkyväksi. Olennainen osa litteää vatsaa on keskivartalon lihaskorsetti, joka pitää vatsan vatsaontelossa niin, ettei se pullistele ulospäin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background