Saako raskauden jälkeen vatsan kiinteäksi kuntoilemalla?

Vatsani jäi löysäksi ja pehmeäksi raskauden jälkeen. Saako vatsan entiselleen kuntoilemalla vai onko kauneusleikkaus ainoa ratkaisu?

Saako raskauden jälkeen vatsan kiinteäksi kuntoilemalla vai onko kauneusleikkaus ainoa ratkaisu?

Iho ei toivu entiselleen heti raskauden jälkeen eikä myöskään silloin, jos on laihduttanut nopeasti. Vatsaan voi jäädä runsaastikin löysää ihoa.

Onnistuuko vatsan kiinteytys raskauden jälkeen?

Vatsaa saa jossain määrin kiinteytettyä treenaamalla, kun lihakset piirtyvät paremmin esiin ja rasva asettuu edullisemmin. Treenin teho on kuitenkin paljolti kiinni siitä, kuinka paljon löysää vatsassa on, ja onko kyse pelkästään löysästä nahasta vai ylimääräisistä kiloista. Vatsan rasvaa voi nimittäin kuluttaa ahkeralla kuntoilulla ja terveellisellä ruokavaliolla, mutta löysä iho ei välttämättä palaudu treenaamalla.

Löysänä roikkuvan nahan voi korjata vain kosmeettisin toimenpitein. Jos vatsan iho roikkuu niin, että se ei ole kiinni vatsalihaksissa, kauneusleikkaus on toimivin ratkaisu. Tilannetta voi kuitenkin kohentaa huomattavasti liikkumalla runsaasti ja elämällä terveellisesti. Tupakoinnin välttäminen, hedelmien ja vihannesten suosiminen sekä sokerin ja muiden epäterveellisten ruoka-aineiden karttaminen auttavat ihoa palautumaan painon pudottamisen jälkeen, kun muun muassa verenkierto vilkastuu. Vatsasta saa paljon löysää pois järkevällä ruokavaliolla ja kuntoilulla.