Nainen yrittää kiskoa farkkuja kiinni

Kiristävätkö pöksyt? Tykkäätkö matematiikasta? Uusi menetelmä voi olla juuri sinun mieleesi. KUNTO PLUSSAN asiantuntijalla on tosin epäilyksensä.

© iStock

Painonpudotusmenetelmä matematiikan ystäville

Kaikki on sallittua, mutta määrät vaihtelevat päivästä toiseen - eikä nyt puhuta kaloreista vaan grammoista. Aamu- ja iltapainon erotus kertoo, paljonko seuraavaksi on sallittua syödä.

perjantai 20. tammikuuta 2017

Jos jaksat punnita alituiseen niin itseäsi kuin ruokaasikin, uusi matemaattinen painonpudotusmenetelmä saattaa olla mieleesi.

Menetelmän takana on tanskalaisen Aalborgin yliopiston systeemitekniikan professori Jacob Stoustrup, joka itse pudotti opeillaan 7,4 kiloa 31 päivässä.

Näin se toimii

Aluksi on päätettävä, paljonko haluaa kuukaudessa laihtua. Esimerkkitapauksessamme tavoite on 5 kiloa. Sitten pudotustavoite jaetaan päivää kohden, jolloin esimerkkitapauksessamme päivätavoitteeksi saadaan noin 165 grammaa.

Tämän jälkeen käydään vaa'alla joka aamu ja ilta, ja näitä lukemien erotuksesta vähennetään edelleen päiväkohtainen painonpudotustavoite.

Jos iltapaino on esimerkiksi 80 kiloa ja aamupaino 79 kiloa, vähennetään ensin iltapainosta aamupaino: 80 kg - 79 kg = 1 kg eli 1 000 grammaa, josta vähennetään vielä päiväkohtainen painonpudotustavoite: 1 000 g - 165 g = 835 g. Kyseisenä päivänä saa siis syödä 835 gramman edestä.

Menetelmän isä Jacob Stoustrup painottaa, että sallituissa rajoissa kannattaa syödä terveellistä ruokaa, jotta ruokavaliosta ei jää puuttumaan tärkeitä ravintoaineita.

Professori itse söi etenkin kasviksia, lihaa sekä terveitä rasvoja, mutta nautiskeli silloin tällöin myös punaviinillä ja suklaalla.

"Pähkähullu kuuri"

KUNTO PLUSSAN ravitsemusasiantuntija tyrmää matikkakuurin:

– Se on aivan järjetön, koska siinä ei oteta huomioon ruuan terveellisyyttä tai täyttävyyttä. Kehon painon käyttäminen päiväittäisten ruokamäärien laskemiseen on myös päätöntä, koska paino voi monesta syystä vaihdella jopa muutamia kiloja päivästä toiseen.

Terveellisempi arki ilman suurta vaivaa

Monille meistä maistuvat hedelmät ja vihannekset enemmän kuin hyvin. Mutta joskus keskellä kiireistä arkea voi olla vaikeaa löytää aikaa ja intoa kasvisten pilkkomiseen. KUNTO PLUS haluaa tehdä terveellisemmästä elämästä helppoa. Siksi saat nyt 2 numeroa KUNTO PLUS -lehteä sekä Cutter & Slicer -laitteen yhteishintaan 12,90 euroa.

Sen avulla pilkot hedelmiä ja vihanneksia helposti ja nopeasti sopivan kokoisiksi paloiksi, jotka on helppo säilyttää rasiassa jääkaapissa. Näin sinulla on aina terveellisiä välipaloja käden ulottuvilla.

Cutter & Slicer -laitteen avulla pilkot helposti ja nopeasti hedelmiä ja vihanneksia naposteluun sopiviksi paloiksi. Laitteen mukana saat erilaisia teriä, jotka sopivat kaikenlaisten kasvisten pilkkomiseen. Laitteen puhdistus on helppoa: käytön jälkeen voit laittaa laitteen astianpesukoneeseen muiden tiskien mukana

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee