Nainen polvillaan treenin jälkeen, kahvakuula, juomapullo
© Wichmann+bendtsen

Rasva palamaan kuuden harjoitteen tehotreenillä

Tehotreeniohjelmalla poltat tehokkaasti rasvaa ja lisäät lihasmassaa – tuloksia voit nähdä jo kuukaudessa.

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tehokasta rasvanpolttoa ja kiinteyttä kehoon tehotreenillä 

Kun tavoitteena on polttaa tehokkaasti rasvaa ja kehittää tilalle lihasta, voidaan lihaskunto- ja aerobisen treenin yhdistelmällä saavuttaa maksimaalinen hyöty.

Lihastreeni

Mitä enemmän lihasmassaa, sitä tehokkaammin energiaa kuluu. Ohjelman kaikki kuusi koko kehoa treenaavaa tehokasta harjoitetta kuormittavat suurten lihasryhmien – kuten jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon– lisäksi useita muita lihaksia.

Ohje:

Tee jokaista kuutta harjoitetta viisi 15:n toiston sarjaa mahdollisimman rivakasti. Pidä sarjojen välissä minuutin tauko. Näiden jälkeen pitäisi olla jo aivan puhki, mutta jos virtaa riittää, tee vielä pari sarjaa. Muista lämmittely!

Aerobinen treeni

Aerobisella treenillä pyritään lisäämään energian kulutusta entisestään. Treeni tehdään kohtuullisella tai korkealla teholla, ja syke saa kohota toistojen aikana reippaasti niin, että et pysty puhumaan puuskuttamatta.

Ohje:

Voit valita minkä tahansa sykettä nostavan lajin. Esimerkiksi juoksu, pyöräily tai soutulaite- tai crosstrainer-harjoittelu sopivat mainiosti. Lämmittele ensin 5-10 minuuttia ja tee sitten 30 minuutin treeni täydellä teholla.

Jälkipoltto

Kun treenit tehdään kovalla teholla, niin kutsuttu jälkipoltto jatkuu elimistössä vielä useita tunteja treenin jälkeen. Palkintona tehokkaasta treenistä energiankulutus pysyy pitkään tavallista korkeammalla vaikka treeni on jo loppunut. Mahdollisimman tehokkaan kulutuksen takaamiseksi onkin ensisijaisen tärkeää antaa kaikkensa jokaisessa sarjassa. Treenaajan siis KUULUUKIN hengästyä ja treenin PITÄÄKIN väsyttää ja tuntua RASITUKSENA lihaksissa.

Teema

Ehkä sinua kiinnostaa...