Valkoiset lenkkitossut
© iStock

7 hyvää syytä lähteä kävelylenkille

Säännöllinen kävely tekee hyvää monella tavalla.

maanantai 12. joulukuuta 2016 teksti Anna Sjøstrøm

1. Mieliala nousee

Harvaa kiukuttaa kävelylenkin jälkeen, vaikka mieli olisi ollut synkkä liikkeelle lähtiessä. Tutkimusten mukaan säännölliset kävelylenkit voivat lievittää masennusta yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet.

2. Stressi lievittyy

Säännöllisesti kävelevät ovat todennäköisesti vähemmän stressaantuneita, sillä liikunta vaikuttaa elimistön stressinsäätelyjärjestelmiin. Etenkin luonnossa liikkuminen auttaa mm. laskemaan verenpainetta.

3. Ajatukset selkiintyvät

Raittiissa ilmassa liikkuminen virkistää myös mieltä, ja kävelylenkin aikana voivat myös solmuun menneet ajatukset oieta ja pulmiin löytyä ratkaisu. 

4. Luovuus kukoistaa

Kävely voi edistää ongelmien ratkaisun lisäksi tutkitusti myös luovuutta, kun ajatukset pääsevät virtamaan vapaasti.

JUURI NYT: Askelmittarin sisältävä Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

5. Luut vahvistuvat

Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan säännöllisesti liikkuvilla on vahvemmat luut kuin liikunnan karttajilla. Erityisesti lajit, joissa luustoon kohdistuu tärähdyksiä, ovat mainioita luiden vahvistamiseen. Ota siis kävelylenkillä välillä vaikkapa muutama sivuloikka!

6. Keskittymiskyky paranee

Työmatkat kannattaisi tehdä mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyöräillen. Kävely ja pyöräily töihin auttaa nimittäin tutkitusti keskittymään paremmin työpäivän aikana.

7. Ystävyys lujittuu

Kävelylenkki ystävän kanssa tarjoaa terveyshyötyjen lisäksi myös mahdollisuuden pysyä ajantasalla toisen kuulumisista ja vahvistaa luiden lisäksi ystävyyttä.

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkumaan enemmän – joka päivä!

Kävely on mainiota terveysliikuntaa, haasteena on usein vain päästä ylipäänsä liikkeelle. Askelmittari voi olla tällöin hyvä tsemppari ja motivaattori – kenties parhaita investointeja omaan hyvinvointiin!


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa elämään aktiivisemmin. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä! Lisääntyneellä liikunnalla oli myös myönteisiä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin painoonkin.

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Askelmittari ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

  • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen

  • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

  • Henkilökohtaiset tavoitteet –aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

  • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

  • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

  • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

  • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen – ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

  • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Active Life Tracker -aktiivisuusranneke seuraa sekä päivittäistä liikkumista että unta. Ranneke on helppo liittää ja synkronoida bluetooth-yhteydellä mukana tulevaan mobiilisovellukseen, josta saa kätevästi kattavan katsauksen oman hyvinvoinnin tärkeistä tekijöistä. Tilaa askelmittarilla varustettu Active Life Tracker -aktiivisuusranneke täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein syöt lihaa?


KUNTO PLUS suosittelee