Nainen makaa nurmella vieressään hedelmistä tehty sydän
© iStock

Omena voi olla oiva apu painonpudotuksessa

Tätä herkkua luultavasti löytyy joka kodin hedelmäkorista!

keskiviikko 8. helmikuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Omena, joka kodin hedelmäkorin vakiovieras ja ehkä hieman arkisenkin tuttu herkku, voi olla hieman yllättäen avuksi painonpudotuksessa.

Tämä hedelmä on nimittäin tutkitusti laihduttajalle todellakin sallittu, sillä ompun sulamattomat yhdisteet edistävät hyvien bakteerien kasvua suolistossa. Onko painonpudotus ajankohtaista? Anna omenalle mahdollisuus!

Ylipainoisilla suoliston bakteeritasapaino voi nimittäin olla häiriintynyt, ja terveellisten bakteerien avulla voidaan vaikuttaa jopa kylläisyyden tunteeseen sekä vähentää ylipainoon liittyvää kroonista matala-asteista tulehdusta elimistössä. Omppu päivässä voi siis pitää lääkärin loitolla.

Vinkki vinkki! Lue lisää painonpudotuksesta ja -hallinnasta!

Vaikka painonpudotustarpeita ei olisikaan, omenan suolistolle hyödylliset yhdisteet ovat hyödyksi melkein joka vatsalle. Joillakin omena voi tosin aiheuttaa turvotusta, ja etenkin ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivien kannattaa tunnustella yhteensopivuutta maltilla.

Tutkimuksen mukaan paras lajike laihduttajalle on raikkaan kirpsakka Granny Smith, sillä juuri sen sisältämät yhdisteet olivat suolistobakteeristolle suotuisimmat.

Omenasta saa myös muun muassa terveydelle hyödyllisiä flavonoideja ja monia vitamiineja sekä kuitua. Monet omenan hyödyllisistä ravintoaineista ovat kuoressa, joten omput kannattaa popsia mahdollisuuksien mukaan kuorineen.

Vitamiinien saannin kannalta omenat ovat parhaimmillaan raakoina, ja omppu onkin mitä mainioin välipala - etenkin jos sillä korvaa iltapäiväviinerin tai suklaapatukan!

Ehkä sinua kiinnostaa...