Nainen treenaa kuntokeskuksessa
© iStock

Tällaiset ovat parhaat treenialushousut

Elämä on liian lyhyt hiertävissä housuissa treenaamiseen. Vääränlaiset pöksyt voivat jopa altistaa tulehduksille.

tiistai 8. elokuuta 2017 teksti Maria Jespersen ja Martin Kreutzer

Millaiset aluspöksyt ovat parhaat treeniin?

Helppo vastaus on: valitse treeniin alushousut, joissa olo tuntuu parhaalta. Kiinnitä treeniin sopivia alushousuja valitessa huomiota paitsi malliin myös materiaaliin, sillä hengittävä, tekninen materiaali on tärkeä etenkin hikoillessa. Hautova materiaali saattaa sen sijaan jopa lisätä esimerkiksi hiiva­tulehduksen riskiä. Valitse malli, jossa ei ole saumoja tai muita hankaavia yksityiskohtia. Täältä saat muutaman vinkin valintaa helpottamaan:   

Vinkit treenaajan alushousuvalintoihin

Suosittelemme investoimaan mahdollisimman mukaviin ja hengittäviin alushousuihin. Alla muutama toimiva vinkki alaosan valintaan ja pöksyostoksille.

1. Unohda stringit

Stringien naru saattaa peppuvälissä liikkuessaan kuljettaa bakteereja peräaukon tienoilta virtsatien suulle, mikä lisää virtsatietulehduksen riskiä.

2. Uudessa vara parempi

Vanhojen ja kuluneiden alushousujen rispaantunut kuminauha saattaa hiertää ihon rikki. Myös röyhelöiset reunat saattavat hangata.

3. Istuva housu, menevä treenaaja

Etsi omille muodoillesi napakasti istuva malli, esimerkiksi hipster- tai short-malliset alushousut, jotka eivät hilaudu peppuvakoon. 

4. Vältä silkkiä ja pitsiä

Hautova kosteus tarttuu sekä silkkiin että pitsiin, ja pitsi voi myös kutittaa ja hiertää treenatessa. Puuvilla on toimivampi valinta, mutta hengittävä ja kevyt lycra on suorastaan erinomainen, sillä se siirtää hien ja muun kosteuden tehokkasti pois iholta.

KUNTO PLUS vaatettaa sinut juoksulenkille

Juuri nyt voit saada käytännöllisen ja tyylikkään Active Fit -juoksutakin KUNTO PLUS -lehden mukana. Juoksutakki on räätälöity antamaan sinulle parhaat edellytykset huippusuorituksiin sääolosuhteista riippumatta.

Nyt KUNTO PLUS tarjoaa sinulle hienon juoksutakin sekä runsaasti inspiraatiota, vinkkejä ja terveellisiä reseptejä. Säästät yli 99 €!

>>Katso erikoistarjous täältä.<<

Ehkä sinua kiinnostaa...