Naisella on päänsärkyä ja pitelee päätään
© Colourbox

Naiset ovat pahempia luulosairaita kuin miehet

Vain yhden sairauden kohdalla miehet valittavat naisia enemmän.

maanantai 12. syyskuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Vaikka aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet valittavat mutta myös kärsivät esimerkiksi influenssasta naisia enemmän, uuden tutkimuksen mukaan naiset ovat miehiä pahempia luulosairaita.

Miesten solut eivät ole yhtä vastustuskykyisiä esimerkiksi influenssavirusta vastaan kuin naisten, mutta miehet eivät myöskään kärsi luulotaudeista yhtä usein kuin naiset.

Brittiläisen tilastokeskuksen Office for National Statisticsin tutkimukseen osallistui 750 000 ihmistä, ja siinä naiset kuvailivat paljon miehiä useammin vointiaan "huonoksi" tai vain "melko hyväksi".

Tutkimuksessa havaittiin, että naiset puhuivat miehiä useammin terveysongelmistaan, kuten päänsärystä, nivelkivuista tai rintakivuista, mikä saattaa joskus olla merkki ahdistuksesta tai masennuksesta.

Lisäksi havaittiin, että naiset kuvittelivat kärsivänsä sairauksista paljon useammin kuin miehet. Näissä tapauksissa naiset myös PALJON miehiä useammin ottivat yhteyttä lääkäriin. 

Miehet kuolevat sairauksista johtuvista syistä naisia todennäköisemmin

Miehet ovat biologisista syistä vähemmän herkkiä aistimaan sairauksia, sillä heidän tehtävänään on ollut perheen suojeleminen. Mutta vaikka naiset kuvittelevat kärsivänsä sairauksista miehiä useammin, itse asiassa miehet kuolevat sairauksien vuoksi naisia todennäköisemmin.

Miesten kuolemien ja sairauksien sekä heidän vähäisempien lääkärikäyntiensä välillä on todennäköisesti yhteys, sillä koska miehet eivät käy lääkärissä, myös sairauksien varhaiset merkit jäävät havaitsematta.

Ehkä sinua kiinnostaa...