Kevät, puut, kävely, luonto

Näin tärkeää luonnossa liikkuminen on

Kävelylenkit lisäävät päivän askelkertymää, minkä lisäksi sillä on runsaasti muitakin hyviä vaikutuksia. Kerromme, millä kaikilla tavoilla lenkille lähteminen edistää hyvinvointia.

tiistai 26. tammikuuta 2016 teksti Julie Johannesen

Kävelyn suotuisat vaikutukset

 • Reipas kävelylenkki edistää uusien aivosolujen tuotantoa ja aivojen eri osien välisiä yhteyksiä.
 • Säännölliset kävelylenkit edistävät merkittävästi sydänterveyttä vilkastuttamalla verenkiertoa, aktivoimalla lihaksistoa ja alentamalla veren kolesterolitasoa ja verenpainetta.
 • Koska kävely on matalatehoista liikuntaa, se kuluttaa erityisesti kehon rasvavarastoja. Kävely edistää painonhallintaa, koska matatehoinen liikunta ei aiheuta sudennälkää.
 • Luusto hyötyy säännöllisestä kävelystä. Säännöllinen kävely pienentää lonkkaluiden haurastumisen riskiä peräti 40 %.
 • Kävely ei rasita niveliä niin kuin juoksu, jossa nivelet joutuvat joka askeleella vastaanottamaan kovan iskun.

 

Hyviä kävelylenkkejä!


KUNTO PLUS suosittelee: askelmittari kannustaa liikkeelle

Kävelylenkit ovat mainiota liikuntaa – ainoa haaste on usein vain saada itsensä liikkeelle. Jos motivaatio on hukassa, askelmittari voi olla paras lenkkikaveri! Juuri nyt saat 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä ja Active Life Tracker -aktiivisuusrannekkeen yhteishintaan 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

Katso tarjous tästä!

Tutkittua tietoa

Varmaan kaikki ovat jo kuulleet, että luonnossa liikkuminen lievittää stressiä, nostaa mielialaa sekä lisää myönteistä suhtautumista omaan itseen ja ympäristöön. Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston Emmett Interdisciplinary Program in Environment and Resources -ohjelman tutkimuksessa selvitettiin, miten kävelyretki luonnon helmassa vaikuttaa mielialaan. Tutkimuksessa selvitettiin luonnossa liikkuessa aktivoituvia neurologisia mekanismeja.

Gregory Bratmanin vetämä tutkimusryhmä tarkasteli, miten luonnossa liikkuminen vaikutti siihen, minkä verran koehenkilöt murehtivat. Omin puutteiden ja epäonnistumisten runsas murehtiminen lisää masennusriskiä.

Puolet koehenkilöistä käveli 90 minuuttia rauhalliseen tahtiin luonnon keskellä ja toinen puoli ryhmästä käveli 90 minuuttia vilkkaan moottoritien lähellä. Odotusten mukaisesti luonnossa liikkumisella oli myönteisiä vaikutuksia, ja moottoritien melussa kävelemisellä ei.

Luonnon keskellä kävelleet vastasivat murehtineensa vähemmän kuin toinen ryhmä. Lisäksi heidän mielenterveysongelmien riskiin liittyvän aivoalueensa aktiivisuus oli vähäisempää kuin vilkasliikenteisessä ympäristössä liikkuneiden. Tulokset viittaavat siihen, että lähellä olevat luontokohteet voivat olla keskeisiä mielenterveyden ylläpitäjiä jatkuvasti kaupungistuvassa maailmassa.

Jatkossa Gregory Bratmanin tutkimusryhmän aikoo selvittää, mistä myönteiset vaikutukset johtuvat: luonnonrauhasta, luonnonympäristöstä vai jostakin muuta tekijästä.

JUURI NYT: Askelmittarin sisältävä Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €. Säästät 120,90 euroa!

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari innostaa liikkuman enemmän – joka päivä!

Haluaisitko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla oivallinen hankinta, jos kaipaat pientä lisämotivaatiota liikkumiseen. Tämä pieni vempain voi nimittäin tutkitusti lisää liikkumista jopa 27 prosenttia.


Aktiivisuusranneke, kuten kuvan Active Life Tracker, voi kannustaa lisäämään arjen aktiivisuutta. Kun voit seurata konkreettisesti, miten paljon (tai vähän) askelia päivittäin kertyy, niitä pian vain TÄYTYY saada lisää mittariin.

Tutkimukset osoittavat, että askelmittarissa on todellakin taikaa. Yhdysvaltalaistutkimuksessa todettiin, että yksin askelmittarin käyttö sai ihmiset liikkumaan 27 prosenttia – tai 1,5 kilometriä – enemmän joka päivä!

Haluatko lisätä liikuntaa arkeen? Askelmittari voi olla ratkaisu!

Aktiivisuusranneke ja KUNTO PLUS mainioon yhteishintaan

Juuri nyt saat askelmittarilla varustetun aktiivisuusrannekkeen ja KUNTO PLUS -lehden mainioon yhteishintaan. Active Life Tracker -aktiivisuusranneke on todella monipuolinen treenikaveri:

 • Askelmittari – askelmittari kirjaa jokaisen päivän mittaan ottamasi askeleen.

 • Rajaton muisti – säilytät tiedot askelmääristä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

 • Henkilökohtaiset tavoitteet – aseta askeltavoitteet ja seuraa etenemistäsi.

 • Helppokäyttöinen sovellus – kätevä sovellus antaa kattavaa tietoa aktiivisuudestasi päivä- ja viikkotasolla.

Active Life Trackerin muut toiminnot:

 • Unen seuranta – pitää kirjaa siitä, miten paljon nukut ja montako tuntia unesta on syvää tai kevyttä unta.

 • Kalorilaskuri – laskee, paljonko liikkumisesi kuluttaa energiaa.

 • Intervallitreeni – hälytykset intervallitreeneihin, jotta voit keskittyä suoritukseen ja jättää minuuttien laskemisen rannekkeen huoleksi.

 • Kello – digitaalikellossa on monia käteviä hälytystoimintoja.

Active Life Trackerin arvo on 110 €, mutta nyt saat sen sekä neljä numeroa KUNTO PLUS -lehteä lyömättömään yhteishintaan 24,90 €. Säästät siis 120,90 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Life Tracker -aktiivisuusranneke + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €.

VIDEO: Katso, miten Active Life Tracker toimii:

Päivittäiset askelet laskeva askelmittari motivoi vaihtamaan hissin portaisiin, kävelemään ylimääräisen pysäkinvälin tai vaikkapa nousemaan tuolista ja juttelemaan kollegan kanssa sähköpostittelun sijaan. Tilaa Active Life Tracker -aktiivisuusranneke ja KUNTO PLUS -lehti täältä.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...