Löydä juuri sinulle sopiva juoksutakki

Talvijuoksuun sopivan takin tulee suojata kylmältä, tuulelta ja kastumiselta – ja mielellään se saisi myös näyttää hyvältä. Testasimme ajankohtaiset mallit.

maanantai 20. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

KUNTO PLUS -lehden testiryhmän 15 naista juoksivat yli 1000 km arvioidessaan testin 19 talvijuoksutakkia. Aikaa kului yli 100 tuntia. Katso, mitkä takit saivat kiitoksia ja mitkä saivat peukut kääntymään alaspäin.

LUE MYÖS: 6 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota juoksutakkia ostaessa

Lataa koko testi

Näiden takkien testitulokset näet vain sivustosta

Helly Hansen Windfoil Jacket

Hinta: 155 €
Tuotetiedot: Tuulenpitävä takki, jossa on irrotettavat hihat, joten takin saa nopeasti säädettyä säätilaan sopivaksi. Urheilullinen leikkaus ja kaksi hyvää taskua kännykälle ja avaimille.
Testaajien arvio: Takin muotoilu on ihanteellinen: se antaa hyvän liikkumavapauden, ja materiaali kietoutuu miellyttävästi vartalon ympärille. Kaikki testaaja olivat yksimielisiä siitä, että takin hengittävyys on hyvä ja keho pysyy kuivana sateellakin. Materiaali on hyvin kevyttä, joten sen alle tarvitsee lämpimän vaatekerroksen, jos ulkona on hyvin kylmä. Ilmastointi on hyvä, ja irrotettavien hihojen ansiosta takki toimii myös liivinä. Varsinkin selän ilmastointi on hyvä. Edessä ja takana on taskut avaimille ja puhelimelle. Hihoissa, selässä ja rinnassa on heijastimet, jotka toimivat erinomaisesti pimeinä aamuina ja iltoina.
Kommentteja: "Hihat on helppo irrottaa, jolloin takista saa loistavasti toimivan liivin."
"Ainoa pikkuruinen miinus siitä, että takki ei ole helmasta aivan tiivis, vaan kovalla tuulella tuuli voi päästä helman alta vatsaan."
Arvostelu: Hyvin lähellä täysiä (6) pisteitä. Toimiva takki, joka istuu hienosti ja jossa on hyviä yksityiskohtia.
Yleisarvosana: 5,5

Peak Performance W Valan Jacket

Hinta: 110 €

Tuotetiedot: Lämpö pysyy sisällä ja kylmä ulkona takilla, jossa on mesh-paneelit hengittävyyden takaamiseksi. Tuulen- ja vedenpitävä, säädettävä istuvuus.
Testaajien arvio: Plussaa istuvuudesta ja liikkuvuudesta. Alareunan kumikanttaus on hieno yksityiskohta, joka estää takkia nousemasta ylös juostessa. Superkevyt ja miellyttävä materiaali. Niskassa ja käsivarsien on ohutta verkkomateriaalia, jonka ansiosta hengittävyys ja hiensiirto on hyvä. Vasemmassa käsivarressa on pieni tasku avaimille, mutta muuten takki on hyvin yksinkertainen ja siitä puuttuvat niin lisätaskut kuin heijastimetkin. Toimivuus on huippuluokkaa, ja takki sopii erinomaisesti tehokkaisiin hikilenkkeihin, ellet tarvitse taskuja lenkkisi aikana.
Kommentteja: "Takki on niin kevyt, että sen tuskin huomaa olevan päällä."
"Liian ohut ja mukava ollakseen hyvä kylmällä ilmalla."
Arvostelu: Todella toimiva takki, mutta ei sovi kylmimmille keleille.
Yleisarvosana: 4,5

Reebok DRS Wind Jacket

Hinta: 90 €
Tuotetiedot: Juoksutakki vettähylkivää materiaalia ja hoikalla leikkauksella. Myötäilee kehon liikkeitä ja sopii kovatehoiseen treeniin.

Testaajien arvio: Hyvin kevyt ja ohut takki, joten sopii pitkille ja kovatehoisille lenkeille, koska takki on helppo kääriä kokoon ja kantaa vaikka kädessä. Hengittävyys on hyvä, mutta takki ei kestä kauan tuulta ja sadetta, ja kostuessaan materiaali kietoutuu ikävästi iholle. Hyvin mukava takki, ja sopii käytettäväksi kevättalvella, mutta kylmällä talvisäällä tarvitsee ehdottomasti lämpimän vaatekerroksen alleen, jotta pitää lämpöä. Huppu on mukavasti hartioilla eikä häiritse juostessa. Ainoa tasku kännykälle ja muille tavaroille on vasemmalla.
Kommentteja: "Tosi trendikäs takki, erottuu selvästi muista testin takeista."
"Kiva takki, jossa on hengitysreikiä selässä ja peukalonreiät hihoissa."
Arvostelu: Talvijuoksutakiksi liian kevyt, mutta erinomainen takki aurinkoisiin ja plusasteisiin päiviin.
Yleisarvosana: 4,5

Adidas Hooded CP Jacket

Hinta: n. 100 €
Tuotetiedot: Hooded Climaproof -takki on suunniteltu pitämään juoksija kuivana ja lämpimänä. Vetoketju nousee ylös kaulalle ja huppu suojaa päätä. Takissa on heijastavia yksityiskohtia ja säädettävä istuvuus.
Testaajien arvio: Takki istuu miellyttävästi päälle ja materiaali on ihanan joustavaa ja myötäilee vartalon liikkeitä. Hengittävyys ei kuitenkaan ole ihanteellinen, ja koska lämmöstä on vaikea päästä eroon, niin vartalo kostuu pian. Takki on mukava ja lämmittää tosi hyvin, joten se sopii parhaiten kylmän sään rauhalliselle lenkille. Tyylikäs muotoilu, mutta toiminnallisuus ei riitä kovemmille lenkeille. Lisäksi kaipasimme hupun säätömahdollisuutta.
Kommentteja: "Mahtavat värit ja hyvä pikku tasku avaimille."
"Takki ei hengitä – kaikki lämpö jää sisään."
Arvostelu: Kiva muotoilu ja lämmin takki, mutta puutteita kosteuden siirrossa ja hengittävyydessä.
Yleisarvosana: 4,5

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee