Nainen juoksee urheilutoppi päällä

Ovatko urheiluliivisi yli puoli vuotta vanhat? Silloin ne saattavat olla jo tiensä päässä.

© iStock

Tarkista, onko aika päivittää treenivarusteet

Juoksukengät ja urheilurintaliivit on uusittava useammin kuin uskoisikaan.

tiistai 16. toukokuuta 2017

Juoksulenkki sujuu parhaiten vanhat tutut lenkkarit jalassa, ja lempitreenitoppisi on niin kulunut, että siitä näkyy läpi. Olisiko aika päivittää treenivarusteet?

Tarkista, kuinka kauan treenivarusteita voi itse asiassa käyttää, ennen kuin ne kannattaa uusia. Päivitetyillä varusteilla saat nimittäin treeneistä enemmän irti.

JUOKSUKENGÄT

Vaihda juoksukengät uusiin 500-800 kilometrin välein, sillä muuten polvet tai nilkat voivat kipeytyä. Jos juokset 5 kilometrin lenkin kolmesti viikossa, juoksukengät tulisi siis uusia joka vuosi. Vanhoilla lenkkareilla juostessa iskunvaimennus ei ole optimaalinen, jolloin rasitusvammojen riski kasvaa.

URHEILULIIVIT

Osta uudet urheilurintaliivit heti, kun vanhat eivät enää tue rintoja, niiden ompeleet pettävät tai kun ne alkavat hiertää ihoa. Jos käytät urheiluliivejä 3-4 kertaa viikossa, sinun pitäisi ostaa uudet aina puolen vuoden välein.

Katso, mitä treenivarusteita olemme testanneet.

KOMPRESSIOVAATTEET

Jos kompressiovaatteesi ovat aiempaa helpompia pukea päälle tai jos kankaasta törröttää irtolankoja, on aika vaihtaa ne uusiin. Muussa tapauksessa menetät kompressiovaatteiden mukanaan tuomat hyödyt.


UIMAPUKU

Uimapuku on aika uusia, jos siinä alkaa näkyä haalistuneita laikkuja tai jos kankaassa näkyy valkoisia langanpäitä.

JOOGAMATTO

Joogamaton kestävyys riippuu siitä, miten usein sitä käytetään ja miten kovaa treeniä sen päällä tehdään. Osta uusi matto, jos kädet ja jalat alkavat liukua sen päällä tai jos matto on kulunut niin ohueksi, että siinä ei ole lainkaan pehmeyttä jäljellä. 

Lähde: Women´s Health

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee