Päkiäjuoksukengät

Päkiäjuoksukengät sopivat luonnolliseen juoksuun minimalistille, joka haluaa kevyet juoksukengät ilman keinotekoista jalan vakauttamista. Päkiäjuoksukenkenkiin totuttelu vaatii hieman aikaa, koska jalan lihaksia, niveliä ja jänteitä rasitetaan tavallista monipuolisemmin. Minimalistisissa juoksukengissä on vähemmän tukea, joten jalka työskentelee tavallista enemmän.

maanantai 13. huhtikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS
Hoka One One Huaka
Hoka One One Huaka "Kengät näyttivät lähinnä MBT-kengiltä mutta yllättivät positiivisesti. Möhkömäisestä ulkomuodostaan huolimatta ne olivat kevyet ja mukavat juosta. Pohjan muotoilun ansiosta jalka tulee alas päkiällä, mikä ohjaa juoksutyyliä. Eivät sopisi intervalliharjoitteluun pehmeällä alustalla, koska alustaan ei saa tuntumaa."


Ei ole samantekevää, millaisissa kengissä lähdet juoksulenkille. Katso täältä kattava tietopaketti avuksi juoksukenkien ostoon.

Inov-8 F-Lite 195
Inov-8 F-Lite 195 "Ensimmäistä kertaa elämässäni sääret kipeytyivät juostessa (todella pahasti). Näillä juokseminen vaatisi totuttelemista. Juoksen muutenkin päkiällä, joten nämä kengät sopivat periaatteessa minun luonnolliseen juoksutyyliini."
Merrell Bare Access Arc 4
Merrell Bare Access Arc 4 "Luonnolliseen juoksuun sopivat minimalistiset kengät, joita tuskin huomaa jalassa. Todella hyvä tuuletus, mikä saattaa rajoittaa kengän ympärivuotista käyttöä."
NB Fresh Foam Zante
NB Fresh Foam Zante "Nämä kengät innostavat juoksemaan tehokkaammin. Tai ainakin niissä tuntuu, että juoksee tehokkaasti, vaikka juoksisi millaista vauhtia tahansa. Kenkä on uskomattoman kevyt ja istuu hyvin."
Newton Gravity
Newton Gravity "En ollut koskaan kokeillut päkiäjuoksukenkiä ja kokeilin niitä ensin sisällä, mutta näillä kengillä täytyy juosta. Kengät suorastaan veivät itsestään, ja askelista tuli automaattisesti kevyempiä ja lyhyempiä. Kengissä oli hyvin tilaa leveille päkiöilleni."
Salming Distance
Salming Distance "Ensin ajattelin, että pohja on liian kova, mutta hämmästyin, kun kengissä olikin oikein hyvä vaimennus. Istuva, mukava kenkä antaa vapauden tuntua ja juoksemisen iloa."
Skechers Go RUN 4
Skechers Go RUN 4 "Äärimmäisen mukavat kengät. Pohja on ihanan pehmeää materiaalia ja kontakti alustaan miellyttävä. Pohja on paksumpi kuin päkiäjuoksukengissä yleensä, mikä tekee kengistä tavallista mukavammat lajissaan."

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee