Näin voit treenata vauvan kanssa

Helppoa ja hauskaa treeniä vauva-arkeen! Esittelemme neljä lihaskuntoharjoitetta, jotka voi tehdä vauvan ja taaperon kanssa.

Nainen seisoo lapsi sylissään

Treeni vauvan kanssa kohentaa kuntoa ja tuo takuulla hymyn huulille molemmille. Ja mikä parasta, vastus kasvaa aivan itsestään!

© Steen Evald

Hauska treeni lapsen kanssa

Vauvakuulailu on uusi ja hauskempi versio kahvakuulailusta. Se on mukavaa ja tehokasta treeniä, ja sen avulla sekä sinä että lapsi saatte nauttia liikunnan ilosta.

Vauvakuulailussa sinulla on "välineenä" pehmeä ja itseään liikutteleva käsipaino, joten joudut koko ajan korjaamaan asentoasi suorittaaksesi liikkeet oikein.

Tämä tekee treenistä jopa tavallista kahvakuulailua tehokkaampaa. Myös lapsi saa liikettä koko kehoon, ja heilautukset harjoittavat hänen asento- ja liikeaistiaan, jolloin hänen kehonhallintansa paranee – koko loppuelämän ajaksi. Myös lapsen tasapainokeskus aivoissa saa haastetta, mikä voi auttaa torjumaan myöhempää matkapahoinvointia. On myös huomattu, että lapset, joita on kannettu paikasta toiseen vanhempien käsivarsilla sen sijaan, että he olisivat maanneet passiivisina lastenrattaissa, oppivat kävelemään nopeammin.

Lasta ei toki voi pitää treenivälineenä, jota voi pyöritellä miten tahansa. Lapsen turvallinen heiluttelu vaatii totuttelua, rutiinia ja varmuutta. Mutta jos pitelet lasta varovasti ja huolehdit samalla otteesi pitävyydestä, on vauvakuulailusta paljon hyötyä ja iloa teille molemmille.

Mukava tuokio yhdessä taaperon kanssa on myös aina ihana mahdollisuus vahvistaa vanhemman ja lapsen suhdetta.

5 vauvakuulailun hyötyä

  • Aloittaminen on helppoa ja edullista. Toki vauvakuulan ylläpito on muita käsipainoja kalliimpaa.
  • Vastuksen määrä kasvaa automaattisesti.
  • Tehokasta koko kehon treeniä, joka haastaa useita lihasryhmiä yhtä aikaa.
  • Koordinaatio- ja tasapainokyky paranevat, sillä painon liikkuminen pakottaa sinut kompensoimaan liikkeitä.
  • Treenaus on hauskempaa, kun treeniväline nauraa ja hymyilee sinulle kaiken aikaa.

Neljä harjoitetta vauvan kanssa