Voiko rintoja kiinteyttää treenillä?

Voiko rintoja kiinteyttää treenillä?

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016 teksti I. FORM-redaktionen

Kysymys

En ole tyytyväinen rintoihini. Voiko niistä saada kiinteämmät ja terhakammat treenaamalla?


Vastaus

Rinnat koostuvat pääasiassa rasvakudoksesta, mutta niiden alla on lihaksia, joita voi muokata sopivalla treenillä. Vahvat rintalihakset kannattelevat myös rintoja, vaikka itse rintakudoksen muotoon ei treenillä voi vaikuttaa. Voimaharjoittelu kasvattaa rintalihaksia: esimerkiksi
penkkipunnerrrus, etunojapunnerrus ja vipunostot ja punnerrus käsipainoilla ovat tehokkaita liikkeitä.

Tee kutakin liikettä 3 sarjaa, joissa on 10 - 12 toistoa. Vahvista myös selkälihaksia, sillä myös hyvä ryhti saa rinnat näyttämään paremmilta.

Kestävyyskuntoharjoittelu ja niukkaenergiainen ruokavalio karistavat rasvaa, jolloin myös rinnat pienenevät. On tärkeää tukea rinnat hyvillä urheiluliiveillä etenkin lenkkeillessä. Liivien tuki ehkäisee rintoja ympäröivän kudoksen venymistä.

Keskivertoliikkujan rintoja liikunta ei pienennä. Liikunnan lisäksi ikä, perimä, hormonit, imetys ja ruokavalio vaikuttavat rintojen ulkomuotoon.

Rintojen täyteläisyyden säilyttäminen ja todella runsas rankka treeni eivät valitettavasti käy yksiin, sillä runsas rankka treeni vähentää rasvakudoksen määrää väistämättä. Toisaalta paljon liikuntaa harrastavien naisten rinnat ovat usein ryhdikkäät vaikka pienehköt.

Tarjous: KUNTO PLUS + vatsatreenisetti

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millä välineellä treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee