Toisenlainen triatlon: Räjähtävä voima + HIIT + lihastreeni

Kenelle: Lihastreeniä pitkään harrastaneet. Vasta-alkajille rankka lihastriatlon ei sovi, vammariski on aloittelijalla liian suuri.

maanantai 21. lokakuuta 2013

Treenin hyödyt

Räjähtävät harjoitukset tuovat nopeutta. Tulet vahvemmaksi lähtijäksi, hyppäät korkeammalle ja vaihdat suuntaa nopeammin kuin ennen. Lisäksi harjoitukset kiinteyttävät vartaloa.

HIIT (high intensity interval training) kehittää aerobista kuntoa. Jos todella haluaa huippukuntoon, on intervallijuoksu oikea valinta. Varsinkin jos haluat nopeutta 5 km:lle, sopivat lyhyet intervallit ohjelmaasi. Voit tehdä esimerkiksi 30 sekunnin spurtteja 1 minuutin tauoilla, ja toistaa tämän 15 kertaa.

Rankka lihastreeni. Jos haluat voimaa, treenaa raskaalla vastuksella. Lihasten on oltava kunnossa, muuten ei raskaisiin painoihin kannata tarttua. Jos haluat muokata vartaloasi, valitse vastus, jolla jaksat tehdä 8 - 12 toistoa/sarja, niin että viimeisen toiston pystyy juuri ja juuri tekemään oikealla tekniikalla. Viimeisen toiston on siis tunnuttava todella rankalta!

Bonus

Todella lihaksikkaat henkilöt ovat usein vahvoja, mutta eivät saa lihaksiaan toimimaan nopeasti. Korkeat hypyt ja spurtit eivät ole heidän alaansa. Jos et halua päätyä hitaaksi lihaskimpuksi, tarvitset myös räjähtäviä harjoituksia. Hyvä aerobinen kunto edistää myös verenkiertoa. Siksi myös intervallitreeni on tärkeää.

Treenaa näin


Tee ensin lihastreeni ja sen jälkeen HIIT. Harjoittele seuraavana päivänä räjähtävää voimaa. Muista nauttia palautumisjuomaa treenien jälkeen, koska näin harjoiteltaessa on tärkeää palautua nopeasti. Pidä päivän tauko aina kahden treenipäivän jälkeen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee