Nainen nostaa levypainotankoa

Päästä suustasi kirosana tai pari, niin saat viimeisetkin toistot tehtyä.

© iStock

Kiroilemalla lisävoimaa salitreeniin

Tutkijat havaitsivat, että kirosanat saattavat siivittää kuntosalilla voimailua.

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017 teksti J. Linder

Kirosanojen suoltaminen samalla, kun ähkit salilla painojen kanssa ei ehkä kuulosta kauniilta, mutta tutkijat antavat nyt kiroilijoille synninpäästön. Kiroilu saattaa nimittäin tuoda lisävoimaa treeniin.

No johan on h...! Tutkimuksen mukaan kiroilu vauhdittaa sekä kuntopyörällä tehtävää kestävyystreeniä että voimatreeniä raskaiden painojen kanssa.

Tutkimuksessa osallistujat polkivat joko kuntopyörää maksimivauhdilla 30 sekuntia tai tekivät voimatestin. Kaikki tekivät jomman kumman testin kahdella tavalla: ensin niin, että testin aikana sai käyttää haluamaansa kirosanaa ja sen jälkeen niin, että käytössä oli jokin neutraali sana.

Kirosanat antoivat lisäpotkua sekä kuntopyöräilyyn että voimatestiin. Kuntopyörän selässä kiroillen saavutettiin lähes 3 prosenttia paremmat tulokset kuin ilman kiroilua, ja voimatestissä ero oli keskimäärin 2,1 kiloa.

Osallistujien piti löytää juuri heille sopiva ja luontainen kirosana. Heitä pyydettiin miettimään, mikä sana kirpoaisi heidän huuliltaan, jos he vaikkapa löisivät päänsä vahingossa johonkin. Tätä kirosanaa piti sitten toistaa testin aikana huutamatta uudestaan ja uudestaan. Tutkijoiden mukaan kirosanoilla oli paras vaikutus lyhytkestoisessa suorituksessa, kuten loppukirissä tai viimeisissä raskaissa toistoissa.

Lähde: British Psychological Society

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee