Tehotreeniä tanssitangon kanssa

Tanko sopii tanssiin ja tehotreeniin

Tanko sopii muuhunkin kuin eksoottiseen tanssiin. Se voi olla tehokas treenivälinen koko keholle.

maanantai 1. elokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Tanko tuo monelle ensimmäiseksi mieleen stripparin riisuutumisesityksen, vaikka sittemmin monet tavallisetkin naiset opettelivat tanssimaan sen ympärillä.

Nyt nuo mielikuvat on syytä karistaa ja siirtyä todella kovaan tankotreeniin. Hollannissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa tankoa on jo vuosia käytetty tehokkaaseen koko kehon harjoitteluun.

Myös Pohjoismaihin on uusi tankotreeni jo tulossa. Tanskassa se tunnetaan nimellä pole freestyle, joka yhdistää joogan ja capoeiran liikkeitä.

Lajin kehittäjä, Camilla Marienhof, on poiminut eri harjoittelumuodoista osia, jotka ovat sekä tehokkaita, kehittäviä että hauskoja.

Tankoa käytetään tasapainon tukena, kiipeilytelineenä ja välineenä, jonka ympärillä keinutaan sekä tehdään villejä temppuja, jotka muistuttavat enemmän hämähäkkimiestä kuin stripparia.

Joogaliikkeet tuovat treeniin joustavuutta ja tasapainoa, tanssilliset tankoon tukeutuvat liikkeet antavat voimaa ylävartaloon ja capoeira vahvistaa alavartaloa ja jalkoja tanssia muistuttavien askelkuvioidensa ansiosta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee