Funk, popping ja locking ovat tanssitreenin kuumat trendit.

Funk on uusi trenditanssi

Jos haluaa oppia kuumia kuvioita, joita voi käyttää myös tanssilattialla, kannattaa kokeilla funk-, street- tai house -tunteja.

maanantai 1. elokuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Useimmat kuntokeskukset tarjoavat kuntotanssitunteja, jotka ovat saaneet inspiraatiota näistä trendikkäistä tanssilajeista. Tuntien sisällöt ja tyylit vaihtelevat kuitenkin paljon riippuen ohjaajan taustasta.

Mistä tanssitreenissä on kyse?

Funk-tanssi on kotoisin Yhdysvaltain länsirannikolta ja sen tyylejä ovat muun muassa popping ja locking. Poppingissa lihaksia vuoroin jännitetään ja rentoutetaan, liike pysäytetään liioiteltuihin asentoihin, tehdään nopeita liikkeitä käsllä ja askelletaan rennosti ja liikutetaan lantiota koko keho mukana.

Tanssitunnit sopivat kuntoilijoille, jotka pitävät tanssimisesta ja haluavat päästä hyvään kuntoon. Yleensä tunnit koostuvat yhdistelmistä funkin, hiphopin, streetdancen ja muiden tanssityylien yhdistelmästä. Vauhdikkaiden tanssikuvioiden oppimisen lisäksi kunto kohoaa, rasva palaa ja koordinaatiokyky paranee. Päämääränä on nauttia musiikista ja hikoilla, mutta tuntea samalla olevansa cool.

Tanssia vai kuntoa?

Funk-, street- ja house -tunteja löytyy kuntokeskusten lisäksi tanssikouluista, joissa panostetaan tekniikan läpikäymiseen ja oppimiseen. Kuntokeskusten tunneilla keskitytään sen sijaan enemmän siihen, että syke kohoaa, treeni tehoaa ja tanssijat pysyvät liikkeessä koko ajan.

Erilaisia tanssillikuntatunteja järjestää esimerkiksi SATS -ketju.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee