Nainen kaatumassa suksilla

Uudet tulokkaat tunnistaa rinteissä helposti.

© iStock

Näistä tunnistaa untuvikon laskettelurinteessä

Lehmän hermot ovat paras varuste, kun lähdet laskettelulomalle ensikertalaisen kanssa.

keskiviikko 25. tammikuuta 2017 teksti Jeanette Linder

Talvi on laskettelijan parasta aikaa, ja etenkin hiihtolomilla rinteet pullistelevat suksilla ja laudoilla suihkijoita. Jostain harrastus on kuitenkin aina aloitettava, ja uudet tulokkaat tunnistaakin varsin helposti muun muassa seuraavista seikoista.

Mätkädys tuolihissin alle

Hissin lähestyessä kannattaa olla tarkkana, jotta pääsee sujuvasti kyytiin. Aloittelijalle tämä ei välttämättä ole vielä iskostunut kypärän alle, joten hän viihdyttää takanaan kiemurtelevaa jonoa jos jonkinlaisilla pyllähdyksillä ja mätkähdyksillä. Oppirahat on maksettava mustelmina jo ennen ensimmäistäkään laskua.

Huilitauko keskellä rinnettä

Klassinen aloittelijan virhe. Untuvikolla voi tulla joku hyvä juttu mieleen kaverille kerrottavaksi tai tottumattomat lihakset kipeiksi kesken laskun, jolloin hän tyynen rauhallisesti pysähtyy keskelle rinnettä ja ihmettelee, mitä häntä vauhdissa vaivoin väistävät lumilautailjat, muut epävarmat aloittelijat ja pikku suksikoululaisten parvet yrittävät huutaa. Me voimme paljastaa kaikkien muiden rinteen käyttäjien viestin: "SIIRRY SIVUUN!"

Sukset hukassa

Lounaalle mentäessä aloittelija jää höpöttelemään ja nakkaa samalla vuokrasuksensa telineeseen takavasemmalle katsomatta sen kummemmin, mihin ne laskeutuvat. Tunnin päästä hän kääntelee hämmentyneen näköisenä suksiläjää ja yrittää vimmatusti muistella, olivatko hänen suksensa nyt taas punaiset, valkoiset vai siniset. Vai kenties vihreät.

Tirsat ennen after ski'ta

"Minä menen vain hetkeksi pötköttämään," toteaa aloittelija rinnepäivän päätteeksi. Virhe. After ski alkaa sillä sekunnilla, kun sukset otetaan jalasta viimeisen kerran. Muuten rentoutuminen jää niin myöhälle, ettei seuraavana päivänä päästä rinteeseen lainkaan.

LUE MYÖS: Miksi kannattaa valita villainen lämpökerrasto

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millaiselle kesälomalle haluaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee