Pilateskoulu: Rullaus selän yli

Osa 3, viikot 7 - 9

tiistai 4. elokuuta 2015

Seuraava harjoitus


Koko Pilateskoulu


Vaikutus: Harjoittaa suoraa vatsalihasta ja koko selkärangan vakautta käsien ja jalkojen liikkeissä. Lisäksi se vaikuttaa niskaan ja kaulaan ja venyttää takareittä. Jos liike sattuu kurkkuun, paina kieli kitalakeen.

A. Alkuasento: Mene selinmakuulle ja koukista polvet vatsan päälle. Jännitä lantionpohjan lihaksia, vedä vatsa sisään ja käännä lantiota. Nosta pää alustasta niin, että pystyt katsomaan polvien välistä. Nosta polvet 90 asteen kulmaan niin, että sääret ovat vaakatasossa lattian suuntaisesti. Vie kädet polvien sivuille.

Hengitä sisään: Pysy tässä asennossa.

B. Hengitä ulos: Vie oikea käsi oikean nilkan päälle ja vasen käsi oikean polven sisäpuolelle. Ojenna samalla vasen jalka vaakasuoraan lattian päälle. Ojenna polvi ja nilkka kokonaan.

Hengitä sisään: Valmistaudu vaihtamaan puolta.

Hengitä sisään: Tee sama toisella jalalla. Vaihda vasen käsi vasemman nilkan päälle ja oikea käsi vasemman polven sisäpuolelle ja ojenna oikea jalka lattian suuntaiseksi. Ojenna polvi ja nilkka kokonaan.

Tärkeää: Säilytä lantion ja vartalon asento koko liikkeen ajan. Vain kädet ja jalat liikkuvat. Pidä niska pitkänä työntämällä päälakea kohti kattoa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä ja miten treenaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee