Kun ei ole aikaa venytellä

Voit venytellä tuhlaamatta siihen aikaa!

keskiviikko 8. syyskuuta 2010 teksti I. FORM-redaktionen

Kun on antanut kaikkensa, maha kurnii, sauna kutsuu ja velvollisuudetkin jo painavat päälle, on suuri houkutus säästää aikaa jättämällä venyttely sikseen.

Venyttelyn voi kuitenkin yhdistää muihin toimiin, jolloin siihen ei tarvitse käyttää erikseen aikaa.

Peseytyessä voi venytellä - vain mielikuvitus asettaa rajat. Esimerkiksi suihkussa voi vallan mainiosti venytellä esimerkiksi saippuoimalla jalkansa nilkkoihin asti ja pitämällä venytyksen huuhdellessaan vaahdon pois - takareisien lihakset ja jänteet venyvät.

Etureidet voi venytellä nostamalla jalan pakaraa kohti ja pesemällä jalkapohjan samalla, kun venyttää etureittä.

Myös keittiöaskareita tehdessä voi tehdä erilaisia venytyksiä. Ruokaa laittaessa voi venytellä takareisiään: astu toinen jalka eteen ja vie toinen taakse. Koukista etumaista polvea, niin että tunnet venytyksen takimmaisessa jalassa. Vaihda jalkaa.

Myös hiuksia kuivatessa voi tehdä erilaisia venytyksiä.

Kotona TV:n ääressä voi tehdä kaikki venytykset kaikessa rauhassa samalla, kun katselee mieliohjelmiaan, kun vain asettaa itsensä niin, että näkee TV:n.

Kaiken kaikkiaan venytellä voi lähes kaikissa arjen tilanteissa. Venyttelylle ei todellakaan ole välttämätöntä varata aikaa liikunnan yhteydessä, vaan venytyksen voi poimia vaikka kengännauhojen solmimisesta takareisiä venyttäen ja maitotölkin ottamisesta jääkaapista olkapäätä venyttäen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee