Mikä on paras tuki rinnoille?

Toppi ja liivit vai pelkät liivit?

tiistai 3. maaliskuuta 2009 teksti KUNTOPLUS

Kysymys

Kannattaako pukea sekä urheiluliivit että rintoja tukeva sporttitoppi, vai onko kaksinkertaista tuesta enemmän haittaa kuin hyötyä?


Vastaus

Rinnat liikkuvat juostessa jopa parikymmentä senttiä. Siksi rinnoistaan ja selästään huolehtivan kannattaa tukea rinnat hyvin. Kahden tiukan sporttitopin tai liivien ja topin käyttäminen päällekkäin parantaa tukea merkittävästi, sillä niillä rinnat pysyvät napakasti paikoilleen. Toisaalta kaksi tiukkaa toppia päällekkäin saattavat tuntua hyvin ahdistavilta ja kuumilta, joten kannattaa mielummin panostaa laadukkaisiin urheilurintaliiveihin.

Aivan aluksi kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko nykyisten urheiluliivien tuki hyvä. Jos liivit eivät ole ihanteelliset omille rinnoille, on syytä piipahtaa erikoistuneessa urheiluliikkeessä ja pyytää asiaan perehtyneeltä myyjältä apua kunnollisten urheiluliivien valintaan. Kauppojen valikoimissa on monenlaisia liivimalleja, joiden joustavuus ja sen myötä tuki rinnoille poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan. KUNTO PLUS -lehden sporttiliivitestissä keskityttiin nimenomaan tukeen.

Urheiluliivien ominaisuudet heikkenevät ajan myötä, joten liivit pitäisikin vaihtaa säännöllisesti: mielellään juoksupaitoja ja -housuja useammin. Kunnon tuki on tärkeää kaikille, mutta varsinkin runsaspovisille naisille.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee