Mitä enemmän lunta (tai kuraa) sen tehokkaampaa!

Maastojuoksu on talvilajien aatelia!

Talvisen maastojuoksun motoksi sopisi hyvin Hellaakosken runon loppusäe: "Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki."

tiistai 6. tammikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Miksi juuri maastojuoksu?


Mitä paksumpi hanki tai enemmän kuraa, sitä innostavampaa! Pitävät maastojuoksukengät jalkaan ja matkaan!

Lenkistä tulee vielä hauskempi, kun tasaisilta kävelyteiltä lähtee pienemmille poluille. Puunrunkojen yli hyppiminen ja oksien väisteleminen kehittää samalla ketteryyttä.

Pane lenkille kunnon hansikkaat, niin voit käyttää käsiäkin aktiivisesti puita kiertäessä ja jyrkimpiä rinteitä noustessa ja laskeutuessa. Älä mieti niinkään juoksuvauhtia vaan ennemmin sitä, kuinka selviät kaikista mahdollisista juoksureitille osuvista haasteista.

Treenin teho

Esteiden yli, ohi ja ali kulkiessa treeniä saa koko keho eivätkä vain jalkalihakset. Niinpä metsässä juokseminen on paljon tehokkaampaa kuin juoksumatolla puurtaminen. Luonnon pääsee myös kokemaan ainutlaatuisella tavalla, varsinkin kun pururadoilta poikkeaa metsämaastoon. Siellä kokee luontoa.

Hankinnat

Pitävät maastojuoksukengät maksavat toistasataa euroa. Älä yritä juosta liukkailla poluilla tavallisilla juoksukengillä, sillä riskinä on kaatuminen.

Vaikeusaste

Helppoa, jos aloitat juoksemisen yleisimmillä reiteillä. Vaikeampaa, jos suuntaat umpimetsään.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee