Mitä luonnollinen juoksu on?

Minimalistinen juoksu eli luonnollinen juoksu eli paljasjalkajuoksu on varmasti luonnollista, mutta eivätkö jalat tarvitse kenkien antamaa tukea? Asiantuntijan mukaan molempi parempi.

maanantai 30. toukokuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Jacob Gliese

Tanskan mestari 800 metrillä, juoksuvalmentaja ja juoksukenkien asiantuntija


"Luonnolliseen juoksuun tarkoitetut kengät eivät mielestäni korvaa tavallisia juoksukenkiä vaan täydentävät niitä. Paljasjalkakengillä juokseminen silloin tällöin vahvistaa varmasti jalan lihaksia, jänteitä ja nivelsiteitä. Luonnollisen juoksun hyödyt toimivat myös tavallisen juoksun eduksi, koska jalat vahvistuvat.

Kannattaa käyttää sekä tavallisia juoksukenkiä että paljasjalkajuoksukenkiä muutaman kerran viikossa lihasten vahvistamiseksi."

Martin Kreutzer

Juoksuvalmentaja, paljasjalkajuoksun ystävä, triathlonisti ja toimittaja


"Luonnollinen juoksu ei sovi kaikille, mutta mielestäni innokkaan juoksijun harrastajan kannattaa kokeilla tätäkin juoksutyyliä. Paljasjalkajuoksusta on hyötyä erityisesti juoksijoille, jotka tavallisia juoksukenkiä käyttäessään kärsivät toistuvista urheiluvammoista.

Suosittelen luonnollista juoksua myös niille, jotka haluavat saada myös henkisiä elämyksiä paneutumalla juoksemiseen keskittyneesti ja kosketuksissa ympäröivään luontoon. Juoksutavat toiseen vaihtaminen edellyttää kuitenkin vahvaa motivaatiota, ja muutosvaiheessa tarvitsee pitkään vaihdella eri kenkien välillä."

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee