© iStock

4 asiaa, joista ei kannata luistaa lenkin jälkeen

Onko sohvan kutsu vastustamaton lenkiltä palattua? Älä silti jätä näitä väliin.

tiistai 16. elokuuta 2016 teksti A. Bruneskjold

Juoksulenkin jälkeen usein mielessä on vain suihku ja sitten sohva, mutta on palautumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi kannattaa panostaa muutamaan seikkaan, ennen kuin vajoaa syvälle sohvan syleilyyn.

Venyttely

Kaikki eivät pidä venyttelyä erityisen tärkeänä, mutta jo 10 minuutin sessio voi tukea palautumista ja notkistaa jäykkiä jäseniä. Tämä voi myös vähentää vammojen riskiä.

Energiatankkaus

Etenkin pidemmän lenkin jälkeen on tärkeää täyttää huvenneet energiavarastot väsymyksen torjumiseksi ja lihasten kasvun ja palautumisen tueksi. Lenkin jälkeen lihakset kaipaavat etenkin proteiinia. Lenkin jälkeinen ateria tai välipala kannattaa nauttia 0,5–2 tuntia suorituksen jälkeen.

Nesteensaanti

Kaikki varmasti tietävät, että vettä pitää juoda, mutta paljonko on riittävästi? Useimmat eivät tule juoneeksi lenkin aikana, joten nestevajeen välttämiseksi nestettä on syytä tankata sekä ennen lenkkiä että sen jälkeen.

Vaatteiden vaihto

Hikiset lenkkivaatteet kannattaa pestä mieluiten heti, jotta hienhaju ei pinty niihin. Bakteerit vaikuttaisivat viihtyvän paremmin teknisissä keinokuitumateriaaleissa kuin puuvillassa, joten urheiluvaatteissa ei kannata muhia turhaan.Haluatko testata kuntoasi? Kokeile ptkästä aikaa Cooperin testiä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee