Juoksijoita linnan edessä Pariisin Disneylandissa

Viikonlopun juoksutapahtumaan osallistuneet saivat juosta Disneyland- ja Walt Disney Studios -teemapuistojen läpi ennen kuin huvipuisto avattiin muille kävijöille.

© Disneyland Paris

Juoksutapahtuma täynnä Disneyn taikaa

KUNTO PLUSsan toimittaja Maria Albøgille juoksu ei ole ollut lajeista rakkain, mutta tilaisuus osallistua Pariisin Disneyland-huvipuiston Disneyland Paris Magic Run Weekend -juoksutapahtumaan innosti vetämään tossut jalkaan ja treenaamaan tapahtumaa varten. Lue, millainen kokemus Disney-juoksu oli, ja tutustu Marian harjoitteluohjelmaan.

tiistai 26. syyskuuta 2017 teksti M. Jespersen

Sanotaan heti alkuun rehellisesti, että juoksu ei ole koskaan oikein ollut minun lajini. Olen pitänyt sitä lähinnä yksitoikkoisena puurtamisena, missä saa vain jalkansa kipeäksi. Tässä kellossa muuttui kuitenkin ääni, kun minulle tarjoutui tilaisuus osallistua Disneyland Paris Magic Run Weekend -juoksutapahtumaan.

Ajatus juoksusta satumaisen huvipuiston halki sulkemisajan jälkeen tuntui niin houkuttelevalta, että siinä oli riittävästi motivaatiota ryhtyä treenaamaan juoksua.

Disneyland® Paris järjesti viikonlopun juoksutapahtuman nyt toista vuotta peräjälkeen. Mukana oli 20 000 juoksijaa ikähaarukassa 1–82 vuotta, ja tapahtumassa juhlittiin samalla huvipuiston 25-vuotisjuhlavuotta.

Maria Disneyland Paris Magic Run Weekend -tapahtumassa

KUNTO PLUSsan toimittaja Maria ”Minni” Albøg valmiina juoksemaan Walt Disney Studios -huvipuiston läpi.

© Privat

Koko perheen juoksutapahtuma

Minun lisäkseni tuhannet Disney-hahmoiksi pukeutuneet lapset ja aikuiset ovat lähteneet kokeilemaan juoksuvoimiaan perjantai-illan perhejuoksuun, jonka viiden kilometrin reitti kulkee Walt Disney Studios -teemapuiston läpi.

Värivalot vilkkuivat ja Kaunotar ja hirviö -elokuvan "Vieraamme"-kappale kaikui taustalla, kun Minni ja Mikki Hiiri lähettivät meidät matkaan. Reitti kulki Disney Village -ostos- ja ravintoalueen ja Walt Disneys Studios -teemapuiston läpi, ja pääsimme myös normaalisti huvipuistoyleisöltä suljetuille backstage-alueille.

Minni ja Mikki Hiiri

Juoksureitin varrella oli mahdollisuus ottaa selfieitä tuttujen Disney-hahmojen kanssa. Minni ja Mikki lähettivät juoksijat matkaan.

© Disneyland Paris

Disneyland Paris Magic Run Weekend -tapahtuman tunnuslause on "Every mile is magic" eli jokainen maili on taikaa, ja juoksun taikaa oli tarjolla kaikenikäisille osallistujille. Perjantain perhejuoksun lisäksi viikonlopun aikana tarjolla oli 10 kilometrin juoksu lauantaiaamuna sekä perheen pienimmille suunnattu lasten juoksu, ja viikonloppu huipentui sunnuntaiaamun puolimaratoniin.

Yhteistä kaikille lähdöille oli se, että juoksussa tärkeintä oli hauskuus ja ilo. Lyhyemmillä matkoilla ei otettu aikoja eikä kukitettu erikseen voittajia, ja kaikki osallistujat saivat maaliviivalla Disney-mitalin.

Juoksijoita Pariisin Disneylandissa

Eri hahmoiksi pukeutuminen oli sallittua muttei suinkaan pakollista. Tässä lauantain 10 kilometrin juoksun osallistujia.

© Disneyland Paris

Kannustusjoukot suoraan saduista

Olin osallistunut viiden kilometrin juoksutapahtumiin ennenkin, mutta en ollut tähän mennessä saanut kertaakaan juostua koko matkaa yhteen menoon. Se olikin nyt päätavoitteeni. 

Tavoitteen saavuttaminen oli onneksi yllättävänkin helppoa, kun reitin varrella oli runsain määrin juoksijoita tsemppaavaa yleisöä, huikeita valoefektejä sekä tuttuja Disney-hahmoja. Taustalla soivien Disney-klassikoiden siivittäessä matkaa en edes huomannut väsymistä.

Yleensä joudun luovuttamaan ja vaihtamaan kävelyyn 2–3 kilometrin kohdalla, mutta tällä kertaa väsymys ei vienyt voittoa. Maaliin päästyäni olin niin innoissani tavoitteeni saavuttamisesta, että juoksutreenien lopettaminen ei ole tullut enää mieleenkään – päinvastoin! Seuraavaksi aion nimittäin lisätä panoksia ja osallistua 10 kilometrin juoksuun.

Maria viiden kilometrin juoksun jälkeen Disneyland Paris Magic Run Weekend -tapahtumassa

Tässä se on: todiste, että ripaus Disneyn taikaa riittää siivittämään juoksijan maaliin.

© Privat

Jos kiinnostuit tästä satumaisesta juoksutapahtumasta, minulla on hyviä uutisia: Disneyland Paris Magic Run Weekend järjestetään jälleen ensi vuonna. Lisää tietoa tapahtumasta löytyy täältä, ja jos kaipaat vinkkejä harjoitteluun, katso viiden kilometrin juoksuohjelmani täältä.

Lisää tunnelmia vuoden 2017 Disneyland Paris Magic Run Weekend -juoksutapahtumasta alla: 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee