Juoksuporukka

Ryhmän kanssa juokseminen kannustaa treenaamaan tehokkaammin ja ehkäisee kotiin laiskottelemaan jäämisen vaaraa.

torstai 21. kesäkuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

Juoksu on yksi vanhimmista ulkoliikuntamuodoista, eikä syyttä: meidät on luotu juoksemaan. Ei ehkä koko ajan, mutta usein. Juoksu on helppoa kestävyysliikuntaa, joka sopii lähes kaikille.

Porukassa juoksemisen edut

Jos ilmoittaudut urheiluseuran tai kuntokeskuksen juoksuryhmään, saat ohjaajan, joka neuvoo ja kannustaa. Juoksuryhmissä treeni on monipuolista ja se voi sisältää mäki- ja intervalliharjoituksia. Usein juoksutunteihin yhdistetään lihaskuntoharjoittelua, juoksutekniikan parantamiseksi.

Ulkona juoksemisen edut

Kun juokset ulkona, luonnollinen alusta – riippuen siitä, kuinka epätasainen se on – antaa keholle lisähaastetta, sillä tärkeät vartaloa tukevat lihakset joutuvat sillon automaattisesti töihin. Kun taivallat kilometrin toisensa perään, voit myös nauttia ihanasta luonnosta.

Monien mielestä on paljon hauskempaa käyttää intervallien mittaamiseen puita, kiviä ja puiston penkkejä kuin tylsiä digitaalisia numeroita kuntosalin juoksumaton näytössä.

Mistä juoksuporukan löytää

Suomen Urheiluliiton juoksukoulun kotisivuilta löydät lähimmän juoksukoulun tai maratonryhmän. Voit myös tiedustella juoksuporukoita liikuntakeskuksista. Ainakin SATS- ja Fressi-ketjuilla on ohjattuja juoksuryhmiä.

Hinta

SUL:n virallisissa juoksukouluissa suositushinta on 85 € ja maratonkouluissa 250 €.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee