© Colourbox

5 valhetta, joita juoksijat kertovat

Jotkut asiat, joita juoksijoiden kuulee usein toistelevan, eivät ehkä ihan tarkkaan ottaen pidä paikkaansa.

maanantai 7. marraskuuta 2016 teksti C. Træning

1: ”Tylsääkö? Ehei, juoksu on kuin meditaatiota!”

Juostessa meditaatio tosin on sellaista, että miettii, mitä epäterveellistä voisi syödä heti, kun pääsee kotiin. Tai miettii, mitä nasevaa olisi voinut vastata ärsyttävälle kollegalle sen sijaan, että tuhahti "entäs itse?".


2: ”Juoksemalla saa mahtavan pepun!”

No, juoksuharrastus tarkoittaa tosin myös sitä, että jalat ovat usein kipeät, vatsa voi olla hieman sekaisin ja rakot ja mustat kynnetkin ovat aika tavallisia. Juoksijoiden pitäisi malttaa pitää taukoa silloin, kun kroppa ei ole parhaassa terässä. Mutta moni mainituista vaivoista voi liittyä johonkin muuhunkin harrastukseen, eikö?

3: ”Juostessa saa upeita luontoelämyksiä!”

Se on ihan totta. Metsässä juokseminen voi olla todellinen elämys. Yhtä elämyksellistä on puhdistaa kenkiä mudasta ja muusta roskasta metsälenkin jälkeen.

4: ”Juoksuharrastus tuo uusia ystäviä.”

Uudet juoksuharrastuksen kautta saadut ystävät ovat hyvä asia, sillä vanhat ystäväsi kyllästyvät pian juoksuaiheisiin Facebook-päivityksiin ja kertomuksiin siitä, kuinka olet löytänyt kylmät hiilihydraatit tai saanut kolme sekuntia pois 5 kilometrin ajastasi.

5: ”Juoksu on halpa harrastus! Tarvitset vain juoksukengät ja olet valmis lenkille!”

Kyllä. Lisäksi tarvitset parit sortsit ja polvipituiset trikoot. Ja pitkähihaisen juoksupaidan, tuulta pitävän takin ja liivin. Ja ehkä myös kompressiosukat, GPS-kellon, nestevyön, heijastimia ja käsineet. Niiden lisäksi käyttöä olisi myös energiajuomalle ja -geeleille. Myös juoksukilpailujen osallistumismaksuihin menee rahaa. Tarvitset myös muutaman hikeä pois iholta siirtävän t-paidan, jotka hinnasta päätellen ovat NASAn tekemiä. Siinä kaikki varusteet!


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee