Lue myös

Puistozumbaa

Fitness siirtyy ulos ja aurinkoon

Miksi hikoilla tunkkaisessa treenisalissa, kun treenata voi yhtä hyvin kesäisestä luonnosta nauttien? Ulkona järjestettävien ryhmäliikuntatuntien määrä kasvaa koko ajan. Ulkojumpissa saa raitista ilmaa, ohjatun treenin ja kaupan päälle hyvää seuraa.

torstai 21. kesäkuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

Makaat selinmakuulla ja teet vatsarutistuksia. Lihaksesi anovat armoa ja hiki virtaa. Mutta tuskin edes huomaat, kuinka rankkaa treeni on, sillä näet vain pumpulinvalkeat pilvet lipumassa sinisellä taivaalla ja nautit raikkaasta nurmen tuoksusta. Olet siirtänyt kuntosalisi ulos.

Meidät on luotu oleskelemaan ja liikkumaan ulkona, joten ei ole kovin kummallista, että luonnossa oleskelu tuntuu niin vapauttavalta ja virkistävältä. Ulkona kuntoilemalla saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kaikki kuntoilun terveysvaikutukset sekä luonnon ja raittiin ilman antaman piristävän vaikutuksen. Lisäksi aurinko saa ihosi tuottamaan elintärkeää D-vitamiinia.

Hyvän kierre

Peninsula College of Medicine & Dentistryn tutkimuksen mukaan luonnossa liikkuminen antaa kipinän liikkua entistä enemmän. Se siis luo mahtavan myönteisen kierteen!

Monet liikuntaklubit ja kuntokeskukset ovatkin siirtämässä kevään tullen kuntoilua yhä enemmän ulkotiloihin. Kartoitimme tarjontaa, jotta löytäisit itsellesi sopivimmat ulkoliikuntamuodot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee