Nainen katsoo kameraan luovuttaneen näköisenä punaiset nyrkkeilyhanskat käsissä.

Ohjaajan työ voi olla yhtä kamppailua.

© iStock

9 asiaa, jotka risovat jumppaohjaajia

Ohjaajan työ on täynnä huikeita hetkiä – ja ajoittain myös silkkaa sapetusta.

tiistai 19. huhtikuuta 2016 teksti Tine Sandorf

1. Matti myöhäset. Aivan kuin konserttisaliin myöhässä kopistelevat ihmiset, myös jumppatuntien matti myöhäset häiritsevät tunnin kulkua ja muiden osallistujien keskittymistä.

2. Maan hiljaiset. Kukaan ohjaaja ei takuulla väheksy osallistujaa, joka on mukana ensimmäistä kertaa tai jolla on jokin suoritukseen vaikuttava vamma – päinvastoin! Se nimenomaan tekee ohjaajan työstä helpompaa, kun osallistujat rohkeasti kertovat mahdollisista erityistarpeista ennen tuntia.

3. Epäluotettavat äänentoistolaitteet. Meidät on palkattu ohjaamaan liikuntatunteja – ei korjamaan pätkiviä musiikkilaitteita. Useimmat meistä eivät ole äänentoistolaitteiden huollon ammattilaisia, joten arvostamme laitteita, jotka toimivat. Näin on jälleen yksi asia vähemmän murehdittavana.

Hieno Active Fit -juoksutakki + 3 nroa KUNTO PLUS -lehteä VAIN 16,90 € Napsauta tästä >>

4. Salin takaosaan sumppuuntuneet jumpparit. Rohkeasti eteen vain, emme me pure!

5. Osallistujat, jotka eivät keskity kuuntelemaan. "Nostakaa oikea käsi!" – ja niin nousee puolella salilla vasen käsi. "Otetaanpa vielä uudestaan alusta..."

6. Kännykät! Tänne ei tulla tekstailemaan tai ottamaan selfieitä, tänne tullaan TREENAAMAAN!

7. Pukuhuoneiden hyljeksijät. Pitkin salia lainehtivat päällysvaatteet ja laukut eivät varsinaisesti edistä kenenkään viihtyvyyttä, saati turvallisuutta.

8. Muka laskutaidottomat huijarit. Kymmenen toistoa tarkoittaa kymmenen toistoa. Piste.

9. Räkänenät ja muut tautien levittäjät. Treenaaminen on rankkaa, se on selvä, mutta se ei silti oikeuta niistämään puseroon tai yskimään ympäriinsä. Tällainen on paitsi ärsyttävää myös epähygieenistä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee