Toiminnallista liikuntaa ulkona

Crossfit, kahvakuula ja muut niin kutsutut toiminnalliset eli funktionaaliset lajit sopivat hyvin ulkotreeniin.

torstai 21. kesäkuuta 2012 teksti KUNTOPLUS

Mitä toiminnallinen harjoittelu on?

Toiminnallisella harjoittelulla harjoitetaan koko kehoa kokonaisvaltaisesti ja luonnollisesti kehon omaa painoa ja vapaasti liikuteltavia välineitä vastuksena käyttäen. Toiminnallinen harjoittelu on monipuolista treeniä, joka tehdään yleensä kovalla teholla. Harjoitukset voivat sisältää esimerkiksi punnerruksia, leuanvetoja, kyykkyjä, mäkijuoksua, hiekkasäkkien kantelua tai kahvakuulatreeniä. Erilaisia toiminnalliseen treeniin pohjautuvia tunteja järjestetään monissa kuntokeskuksissa ja kamppailulajiseuroissa.

Varsinaisia crossfit-tunteja tarjoavat ainoastaan hyväksytyt crossfit-salit.

Toiminnallisen harjoittelun hyödyt

Toiminnallinen harjoittelu haastaa koko kehon ja antaa lisää voimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiota. Kun treeni tehdään ulkona, voidaan hyödyntää myös luonnon muiotoja ja välineitä.

Kuka järjestää?

Monet kuntokeskukset tarjoavat erilaisia toiminnalliseen harjoitteluun pohjautuvia tunteja, kuten erilaisia kahvakuula- eli giryatreenejä. Crossfitiä tarjoavia kuntokeskuksia löytyy suurimmista kaupungeista.

Hinta

Ketjujen jäsenet voivat jäsenyyden hinnalla osallistua kaikkeen ketjun tarjontaan. Crossfit-klubien jäsenyys maksaa kuukaudessa 50 eurosta ylöspäin. Kahvakuulatunnille pääsee yleensä 5 eurolla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee