Nainen nukkuu
© iStock

Näin vauhditat hoikistumista unten mailla

Kunnon yöunet ovat hyvinvoinnin kulmakivi, ja ne voivat tukea myös painonpudotusta ja painonhallintaa. Lue vinkit hoikistaviin uniin!

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017 teksti Irene Brøndum

6 vinkkiä hoikistaviin yöuniin

Hyvät yöunet ovat henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin a ja o, ja riittävän pitkät ja laadukkaat yöunet tukevat myös laihdutusta ja painonhallintaa. Univaje ja valvominen voivat sen sijaan lisätä ylipainon riskiä. Kerromme parhaat vinkit hoikistaviin uniin!


3 vinkkiä: pohjusta hyvät unet jo päivällä

Päivänvaloa ja ulkoilua

Päivänvalossa oleilu auttaa tahdittamaan sisäistä kelloa ja helpottamaan näin nukahtamista illalla. Ulkona reippailu voi auttaa myös parantamaan unen laatua. 

Proteiinipitoinen iltapala

Iltapala auttaa pitämään nälän loitolla ja helpottaa näin nukahtamista. Proteiinipitoiset maitotuotteet, kuten rahka, sopivat hyvin, sillä niiden kaseiini imeytyy hitaasti yön aikana.

Vähemmän kahvia

Kofeiini voi piristävän vaikutuksensa vuoksi vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää unen laatua. Juo siis viimeinen kupponen jo iltapäivästä, jotta kofeiini ei turmele yöunia. 

Lue lisää vinkkejä painonpudotukseen!

3 vinkkiä: edistä yöllistä hoikistumista

Torkuttamatta ylös

Ylipainon ehkäisyssä aamuvirkuilla on etulyöntiasema. Siirrä herätyskello niin kauas, että joudut nousemaan sen soidessa, jotta aamut eivät mene torkkumiseen. 

Lämpö pienemmälle

Kylmyys lisää ruskean rasvan tuotantoa elimistössä. Ruskea rasva vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa, kun taas valkoinen varastoi sitä. Viileä makuuhuone voi siis hoikistaa!

Tulkoon pimeys

Hanki makuuhuoneeseen pimennysverhot tai käytä yöllä unimaskia. Liika valo voi häiritä yöunia ja vaikeuttaa nukahtamista, joten pimeä ja hiljainen makuuhuone on paras uniympäristö.

Tällä niksillä voit saada unen päästä kiinni alle minuutissa!

KUNTO PLUS suosittelee:

Analysoi untasi Active Fit Trackerin avulla

Hyvät yöunet ovat ratkaisevan tärkeitä terveyden kannalta. Mutta miten hyvin itse asiassa nukut? Aktiivisuusranneke voi kertoa vastauksen!
Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker mittaa esimerkiksi, kuinka monta tuntia syvää ja kevyttä unta nukut ja tallentaa untasi koskevat tiedot.

Vaikka tiedämme, että uni on terveyden ja vireyden kannalta ratkaisevan tärkeää, moni meistä ei tiedä, kuinka paljon – tai kuinka hyvin – nukkuu öisin.

Nukutko tarpeeksi? Ja nukutko riittävän hyvin? Aktiivisuusrannekkeen Active Fit Tracker avulla voit seurata omaa nukkumistasi.

Ranneke mittaa, kuinka syvää tai kuinka kevyttä uni on. Aktiivisuusranneke tallentaa kaikki uneen liittyvät tiedot – toisin kuin esimerkiksi unta mittaavat sovellukset, joiden käyttö edellyttää sitä, että puhelin on nukkuessa tyynyn alla.

Aktiivisuusranneke lähettää tiedot langattomasti puhelimen sovellukseen, josta unta koskevia tietoja on helppo tarkastella.

Nyt saat unta mittaavan Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeen, kun tilaat tarjoushintaan KUNTO PLUS -lehden

Unen seuraamisen lisäksi rannekkeessa on lukuisia muitakin toimintoja:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee