Nainen nukkuu
© iStock

Näin vauhditat hoikistumista unten mailla

Kunnon yöunet ovat hyvinvoinnin kulmakivi, ja ne voivat tukea myös painonpudotusta ja painonhallintaa. Lue vinkit hoikistaviin uniin!

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017 teksti Irene Brøndum

6 vinkkiä hoikistaviin yöuniin

Hyvät yöunet ovat henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin a ja o, ja riittävän pitkät ja laadukkaat yöunet tukevat myös laihdutusta ja painonhallintaa. Univaje ja valvominen voivat sen sijaan lisätä ylipainon riskiä. Kerromme parhaat vinkit hoikistaviin uniin!


3 vinkkiä: pohjusta hyvät unet jo päivällä

Päivänvaloa ja ulkoilua

Päivänvalossa oleilu auttaa tahdittamaan sisäistä kelloa ja helpottamaan näin nukahtamista illalla. Ulkona reippailu voi auttaa myös parantamaan unen laatua. 

Proteiinipitoinen iltapala

Iltapala auttaa pitämään nälän loitolla ja helpottaa näin nukahtamista. Proteiinipitoiset maitotuotteet, kuten rahka, sopivat hyvin, sillä niiden kaseiini imeytyy hitaasti yön aikana.

Vähemmän kahvia

Kofeiini voi piristävän vaikutuksensa vuoksi vaikeuttaa nukahtamista ja heikentää unen laatua. Juo siis viimeinen kupponen jo iltapäivästä, jotta kofeiini ei turmele yöunia. 

Lue lisää vinkkejä painonpudotukseen!

3 vinkkiä: edistä yöllistä hoikistumista

Torkuttamatta ylös

Ylipainon ehkäisyssä aamuvirkuilla on etulyöntiasema. Siirrä herätyskello niin kauas, että joudut nousemaan sen soidessa, jotta aamut eivät mene torkkumiseen. 

Lämpö pienemmälle

Kylmyys lisää ruskean rasvan tuotantoa elimistössä. Ruskea rasva vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja kuluttaa energiaa, kun taas valkoinen varastoi sitä. Viileä makuuhuone voi siis hoikistaa!

Tulkoon pimeys

Hanki makuuhuoneeseen pimennysverhot tai käytä yöllä unimaskia. Liika valo voi häiritä yöunia ja vaikeuttaa nukahtamista, joten pimeä ja hiljainen makuuhuone on paras uniympäristö.

Tällä niksillä voit saada unen päästä kiinni alle minuutissa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee