Hyvät yöunet ovat tärkeät kunnon, hyvinvoinnin ja ulkonäön kannalta.

Näin tärkeää uni on hyvinvoinnin kannalta

Uni on ratkaisevan tärkeää hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Unen puutteesta on haittaa kunnolle, hyvinvoinnille ja ulkonäölle.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015 teksti T. Olesen

Riittävästä unensaannista muistutetaan jatkuvasti, eikä ihme.

Jokainen joka on joskus yrittänyt tehdä töitä liian lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen on varmasti huomannut seuraukset.

Raskaiden silmäluomien lisäksi unenpuute heikentää muistia, immuunipuolustusta, oppimiskykyä ja aiheuttaa monenlaista muuta haittaa.

Uni on erittäin tärkeää keholle ja mielelle

Terveyden asiantuntijoiden vaatimukset 7–8 tunnin yöunista eivät ole tuulesta temmattuja. Uni on erityisen tärkeää, kun haluat saada treenistä kaiken tehon irti. Jos nukut liian vähän, et edisty. Kun treenaa, on nukuttava riittävästi, jotta elimistö ehtii palautua ja vahvistua. Kovan treenin jälkeen elimistö tarvitsee enemmän lepoa kuin tavallisesti, eivätkä huonot nukkumistottumukset sovi yhtälöön lainkaan.

Unentarve vaihtelee yksilöllisesti. Katso täältä suuntaviivat siihen, paljonko juuri SINÄ tarvitset unta öisin.

Ihosi vanhenee nopeammin

Kun katsot peiliin huonosti nukutun yön jälkeen, saatat huomata kasvoissasi uusia juonteita ja isommat pussit silmiesi alla. Unen määrä vaikuttaa ihoon. Eräässä tutkimuksessa kävi ilmi, että iho tarvitsee paljon aikaa esimerkiksi UV-säteilyn aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen, ja ikääntymisen merkit näkyvät nopeammin niillä, joilla on uniongelmia.

Hyvä seuranta tuo paremmat unet

Unitottumusten hyvä seuranta voi auttaa sekä unen laadun että määrän parantamiseen. Moni nukkuu joka yö vähemmän kuin suositellut seitsemän tuntia eikä välttämättä edes tiedä, miten suuri vaikutus sillä on arkeen. Siksi yhä useammat ovat alkaneet käyttää apuvälineitä, kuten aktiivisuusrannekkeita ja unimittareita, jotka auttavat seuraamaan unta ja muuttamaan tottumuksia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee