Alasti nukkumalla eroon liikakiloista

Alasti nukkumisella on monia hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Se saattaa auttaa pääsemään eroon parista viimeisestä liikakilosta. Seuraavassa muitakin nakuna nukkumisen mukanaan tuomia etuja.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Monet meistä saavat parhaat unet lempipyjamassaan täkkivuoren alle hautautuneena. Viileämmässä nukkumisella on kuitenkin useita terveyshyötyjä; se saattaa auttaa esimerkiksi pudottamaan viimeiset sitkeät liikakilot. 

Setti litteän vatsan treenaamiseen + 3 KUNTO PLUS -lehteä vain hintaan 16,90 €. Napsauta tästä 

Kehon öinen lämpötila vaikuttaa painoon

Elimistö sisältää kahdenlaista rasvaa: ruskeaa ja valkoista. Valkoista rasvaa muodostuu silloin, kun saamme enemmän energiaa kuin kulutamme. Myös ruskeaa rasvaa muodostuu elimistössä mutta ei yhtä paljon kuin valkoista. Elimistö voi polttaa ruskeaa rasvaa myös ilman fyysistä aktiivisuutta, sillä se toimii kehon lämmönsäätelijänä. Viileässä nukkuminen voi näin auttaa muuntamaan valkoista rasvaa ruskeaksi, joka puolestaan pitää kehon lämpimänä. Näin rasvaa palaa siis myös nukkuessa. 

 

Muita syitä heittää pyjama pois

Painonhallinnan lisäksi alasti nukkumisella voi olla muitakin myönteisiä vaikutuksia. Se on muun muassa hyväksi sekä naisten että miesten vatsan toiminnalle, parantaa unihormoni melatoniinin eritystä ja lisäksi liian lämpimässä nukkuminen estää ikääntymistä hidastavien hormonien tuotantoa. 


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee