Väsynyt nainen
© iStock

5 syytä alituiseen väsymykseen

Nukutko kahdeksan tuntia yössä ja silti aina väsyttää? Kenties syynä on jokin näistä.

maanantai 21. elokuuta 2017 teksti Rie Kirkebjerg

Listasimme viisi mahdollista syytä jatkuvaan väsymykseen ja annamme vinkit, miten saat nostettua energiatasosi uusiin ulottuvuuksiin.

1. Liiallinen kahvinjuonti

Ei hätää! Jos päivä ei lähde käyntiin ilman aamukahvia, siitä ei suinkaan tarvitse luopua. Jos sen sijaan kahvia tulee lipitettyä ylenmäärin pitkin päivää, kofeiinisaldo voi kertyä melkoiseksi ja haitata jo yöuniakin. Nauti siis rauhassa aamukahvi mutta himmaile kahvittelua hyvissä ajoin jo iltapäivällä.

2. Palautumisen puute

Lepo ja rentoutuminen ei kuulu vain lomaan vaan joka ikisenä päivänä pitäisi olla sijaa myös rauhoittumiselle ja palautumiselle. Jo muutaman minuutin tauko voi lievittää stressiä, kun mieli ja keho saa levähtää, eikä siihen tarvita ihmeempää rekvisiittaa tai temppuja: lempikappaleen kuuntelu tai muutama joogaharjoite voi jo riittää.

3. Liian niukka nesteensaanti

Nestevaje voi vaikuttaa paitsi treenatessa suorituskykyyn, myös arjessa keskittymiskykyyn ja energiatasoon. Muista siis juoda riittävästi vettä pitkin päivää, mieluiten 1,5 - 2 litraa.

4. Liikkumattomuus

Vaikka pitkän päivän jälkeen viimeisenä mielessä olisi mikään treenaaminen, kannattaa riuhtaista itsensä liikkeelle, sillä liikunnalla on vain myönteisiä vaikutuksia. Säännöllisestä treenistä saa lisää virtaa, ja liikunta voi auttaa myös nukahtamaan helpommin ja nukkumaan paremmin. Salilla ei ole pakko huhkia vaan esimerkiksi kävely on mitä parhainta liikuntaa!

5. Ruokavalio

Epäsäännöllinen ruokailurytmi voi vaikuttaa myös uniin. Jos uni ei tule tai nukut levottomasti, kannattaa varmistaa, ettei illalla tule syötyä turhan raskaasti tai nirkoisesti. Iltapalaksi sopii hyvin jokin proteiinipitoinen pieni ateria. 

KUNTO PLUS suosittelee:

Analysoi untasi Active Fit Trackerin avulla

Hyvät yöunet ovat ratkaisevan tärkeitä terveyden kannalta. Mutta miten hyvin itse asiassa nukut? Aktiivisuusranneke voi kertoa vastauksen!
Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker mittaa esimerkiksi, kuinka monta tuntia syvää ja kevyttä unta nukut ja tallentaa untasi koskevat tiedot.

Vaikka tiedämme, että uni on terveyden ja vireyden kannalta ratkaisevan tärkeää, moni meistä ei tiedä, kuinka paljon – tai kuinka hyvin – nukkuu öisin.

Nukutko tarpeeksi? Ja nukutko riittävän hyvin? Aktiivisuusrannekkeen Active Fit Tracker avulla voit seurata omaa nukkumistasi.

Ranneke mittaa, kuinka syvää tai kuinka kevyttä uni on. Aktiivisuusranneke tallentaa kaikki uneen liittyvät tiedot – toisin kuin esimerkiksi unta mittaavat sovellukset, joiden käyttö edellyttää sitä, että puhelin on nukkuessa tyynyn alla.

Aktiivisuusranneke lähettää tiedot langattomasti puhelimen sovellukseen, josta unta koskevia tietoja on helppo tarkastella.

Nyt saat unta mittaavan Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeen, kun tilaat tarjoushintaan KUNTO PLUS -lehden

Unen seuraamisen lisäksi rannekkeessa on lukuisia muitakin toimintoja:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee