Pari makaa sängyssä selät vastakkain

Käykää vaikeat keskustelut silloin, kun molemmat ovat levänneitä. Muuten voitte sanoa hyvästit kunnon yöunille ja pian myös parisuhteelle.

© iStock

4 nukkumaanmenoon liittyvää tapaa, jotka ovat tuhoisia parisuhteelle

Mitä teet kumppanisi kanssa makuuhuoneessa ennen nukkumaamenoa? Tietyt asiat voivat olla parisuhteen kannalta tuhoisia.

keskiviikko 22. helmikuuta 2017 teksti M. Jespersen

Hyvät yöunet ovat äärettömän tärkeitä terveyden, vastustuskyvyn ja mielialan, mutta myös parisuhteen kannalta.

Sillä on itse asiassa suuri merkitys, mitä teette kumppanisi kanssa juuri ennen nukkumaanmenoa. Katso, mitkä ovat suurimmat virheet, joita ennen yöunia tehdään.

Valitse sänky oikein

1. Ette puhu toisillenne

Pitkä päivä lukuisine velvollisuuksineen on ohi, mutta laitatte päät tyynyyn ja silmät kiinni, ennen kuin olette kunnolla puhuneet toisillenne. Teiltä jää väliin oiva mahdollisuus puhua sängyssä rauhassa ja rehellisesti päivän tapahtumista.

2. Otatte puhelimet mukaan sänkyyn

Älypuhelimet ovat oikea uhka läheisyydelle parisuhteessa ja varsinkin makuuhuoneessa. Jos te molemmat otatte puhelimet mukaan sänkyyn, niistä tulee läheisyyttä vähentävä muuri välillenne, koska koette niiden parissa eri asioita.

3. Riitelette juuri ennen nukkumaanmenoa

Riita juuri ennen nukkumaanmenoa voi tuhota molempien yöunet, kun käytte riitaa päässänne läpi puolen yötä. Ennen nukkumaanmenoa alkanut riita jää helposti muhimaan aamuun saakka ja voi aiheuttaa kinaa vielä seuraavana päivänäkin. Yrittäkää rauhoittaa nukkumaanmenoaika riidoilta ja käykää vaikeat keskustelut silloin, kun molemmat ovat levänneitä.

4. Käytte nukkumaan eri aikoihin

Voi vaikuttaa siltä, että on hyvä mennä nukkumaan eri aikoihin, koska silloin toinen saa viettää hetken omassa rauhassaan ja toinen saa nukkua häiriöttä. Mutta vähitellen eri nukkumaanmenoajat voivat vaikuttaa kielteisesti esimerkiksi seksielämään. Jos tätä vaaraa ei ole, eri nukkumaanmenoajoista ei ole haittaa.

Lähde: huffingtonpost.com 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee